Generic filters
Exact matches only

Prirodna rešenja za česte glavobolje

Pokušajte s prirodnim lekovima kako bi olakšali česte glavobolje. Postoji mnogo toga što možete učiniti kako bi sebi pomogli i smanjili bolove.

hk

1. Čvrstim, kružnim pokretima, masirajte područje između palca i kažiprsta na ruci. Nastavite masirati nekoliko minuta, zatim se prebacite na drugu ruku. Stručnjaci za akupresuru nazivaju ovo područje tačkom LIG4, a smatra se da je povezana s područjem mozga u kom nastaje glavobolja.

2. Verovali ili ne, natapanje nogu u vrućoj vodi može pomoći da se glava oseća bolje. Povlačenjem krvi u noge, vruća voda će olakšati pritisak na krvne sudove u glavi.

Stavite vruć oblog na čelo ili na vrat. Toplina će pomoći tako što će opustiti mišiće u tom području.

3. Popijte šoljicu jake kafe. Kofein smanjuje oticanje krvnih sudova i na taj način smanjuje glavobolju. To je razlog zašto je kofein sastojak u nekim tabletama protiv bolova.

4. Zavežite maramu, peškir ili kravatu oko čela, a zatim zategnite do tačke gde možete osetiti pritisak oko glave. Smanjujući protok krvi, ovo može smanjiti bolove uzrokovane oteknutim krvnim sudovima.

5. Eterično ulje lavande posebno može pomoći kod oslobađanja napetosti i bolova u glavi. Nežno umasirajte malo eteričnog ulja na čelo i slepoočnice, a zatim lezite i uživajte u opuštajućem mirisu. Možete pokušati i s uljem mente ako imate jaku glavobolju. Njegov miris stimuliše, a zatim relaksira nerve koji uzrokuju bol.

6. Đumbir se tradicionalno koristi za lečenje glavobolje. Pomešajte pola kašičice đumbira u prahu u čaši vode i popijte. Ili prelijte 1 šoljicu vruće vode preko 1 kašičice sveže mlevenog đumbira. Ostavite da se malo ohladi, a zatim ga popijte. Đumbir je posebno efikasan protiv migrene, a takođe pomaže kod kontrole mučnine koja tako često prati migrenu.

Neki od mogućih uzroka vaših glavobolja
Komentari
Loading...