Generic filters
Exact matches only

Prirodna rešenja respiratornih infekcija-Recepti

Kijanje, kašljanje, šmrcanje i otežano disanje tipični su simptomi respiratornih infekcija.

Ovakve infekcije traju nekoliko dana, ali mogu se provlačiti i duže. Rešenje možete potražiti u svom domu jer ćete uz ove biljke i tretmane uspešno rešiti simptome prehlade.

Beli luk

Beli luk je poznati prirodni antibiotik koji aktivno učestvuje u borbi protiv bakterija, ali i virusa! Ako želite izlečiti prehladu belim lukom, dovoljno je zagristi jedan čen belog lukaj i isisati sav sok iz njega. Ako ne podnosite ukus belog luka, pokušajte ga protisnuti, pomešati sa kašikom meda i progutati.

Jabukovo sirće

Pomešajte jabukovo sirće s vodom u omeru 1:2 i grgljajte mešavinu 10 sekundi i ispljunite. Umesto grgljanja, ovu mešavinu možete i popiti. Mešavina sirćeta i vode će ublažiti grlobolju i smiriti kašalj.

Đumbir

Isecite đumbir na kriške i ubacite ih u sveže pripremljenu limunadu. Ovaj napitak je idealan lek protiv mučnine, groznice, upaljenih sinusa i glavobolje.

Cimet

Cimet ima antivirusna i antibiotska svojstva pa pomešajte kašičicu cimeta s medom i cuclajte. To će smiriti kašalj, ublažiti groznicu i odčepiti nos.

Origano

Origano je idealan za ublažavanje najgoreg kašlja, jer sadrži antibakterijska svojstva. Inače origano nabolje deluje protiv bakterija, ali može ublažiti i simptome virusne prehlade.

Kopriva

Kopriva je puna vitamina i minerala. Ako osećate simptome prehlade, pijte čaj od koprive koji će ubrzati proces izlečenja.

Ulje eukaliptusa

Pripremite toplu kupku i nakapajte 6 do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Topla para, u kombinaciji s ovim uljem, smiruje kašalj i oslobađa disajne puteve.

Ginseng

Ova biljka može skratiti trajanje prehlade i ublažiti njene simptome, ali bitno ju je konzumirati u roku 72 sata od prvih simptoma.

Echinacea

Echinacea ubrzava proces lečenja prehlade i jača imuni sistem. Čim osetite škakljanje grla ili primetite curenje nosa, nabavite kapi echinaceje ili napravite čaj od ove lekovite biljke.

Fermentisane namirnice

Kimchi, kiseli kupus ili krastavci, idealni su za borbu protiv virusa. Fermentisane namirnice opskrbljuju creva dobrim bakterijama, što nam daje krajnji rezultat jakog imuniteta.

Foto pexels
Komentari
Loading...