Prestala sam da pravim ove tri greške u doručku! Kilogrami su ODMAH otišli!

Mislila sam da umem da napravim savršeno izbalansiran doručak, ali vaga je pokazivala drugačije.

Uprkos tome što sam svakog jutra pažljivo birala šta ću pojesti, nikako mi nije uspevalo da skinem koji kilogram. Kako svi stručnjaci kažu da je doručak jedan od ključnih faktora u mršavljenju, noikako nisam mogla da razumem zašto kilogrami ne idu dole. Onda sam shvatila da pravim tri velike greške, i evo šta sam iz njih naučila.

56073_profimedia0051465270_630x0

PRESTALA SAM DA JEDEM PAHULJICE
Pahuljice su još od školskih dana bile moj najčešći doručak. Međutim, one su pune šećera i ugljenih hidrata, a sadrže minimalno vlakana i proteina. Čak i kada sam mislila da pravim dobar izbor odlučivši se za integralne žitarice, i dalje sam grešila.

Zbog toga sam rešila da uvedem sledeću promenu – za doručak obavezno unosim 13 do 20 grama proteina, najmanje šest grama vlakana i 10 do 15 grama dobrih masti. To znači da sam izbacila pahuljice i prebacila se na smutije. Međutim, ponekad sebi napravim kašu, recimo zobenu, koju ostavim preko noći – podseća me na pahuljice, a mnogo je zdravije.

 

POČELA SAM DA SLUŠAM TELO

Svuda nas bombarduju informacijom da moramo da doručkujemo čim otvorimo oči, i da ne smemo sebi da dozvolimo da preskočimo taj obrok, i ja sam to slepo slušala. Uvek sam jela pola sata nakon buđenja, čak i kada mi uopšte nije bilo do jela, a u 99 odsto slučajeva nisam bila gladna. Zapravo, ubeđena sam da sam zbog tog rasporeda koji sam sama sebi nametnula već u devet sati bila gladna kao vuk – dakle imala sam dva doručka i duplo više kalorija. Nije onda nikakvo čudo što nisam uspevala da smršam! Sada nakon buđenja vežbam i ne pada mi na pamet da doručkujem sve dok mi to telo ne zatrži, a to je obično između 9 i 10 sati.

55068_profimedia0159268453_630x0

BRINEM O VELIČINI PORCIJE
Velika greška bila mi je i što nikada ništa nisam merila. Kada bih jela pahuljice, zgrabila bih najveću činiju i punila je do vrha. Mešala sam tri vrste pahuljica, i dodavala suvo grožđe, banane i slične stvari. Na sve to, dodala bih mleko sa vanilom. Moj doručak obično je imao oko 600 kalorija. Sada pazim da ne pređe 400 i sve dobro merim.

Srodni članci:

(popsugar.com)Žena

Komentari
Loading...