Predlog namirnica za doručak na poslu (VIDEO)

Stvaranje jelovnika za posao može biti zamorno jer zahteva sticanje nove navike što uz brojne druge obaveze može predstavljati problem.

Iz tog razloga to najčešće izgleda tako da na poslu pojedemo nešto na brzinu, usputno, pecivo iz pekare ili naručujemo hranu iz restorana na koju trošimo previše novca. Doručak na poslu je češće neko pecivo i kafa nego neka zdrava alternativa.

Ručak na poslu je, pak, često zanemaren obrok koji se obično događa na brzinu, ali upravo on je potreban da bismo mogli dobro funkcionisati kroz celi dan.

Donosimo predoge za zdrave užine gde nećete potrošiti novac na nezdrave grickalice i peciva koja debljaju, bićete siti i dobro ćete se osećati.

Jaja

Jedno jaje sadrži 7 grama viskokvalitetnih proteina, a ova namirnica bogata je i vitaminima i mineralima koji su važni za pravilno obavljanje metaboličkih procesa u organizmu. Kuvana ili u vidu kajgane, najbolje idu u kombinaciji sa hlebom od celovitih žitarica, mladim sirom i sezonskim povrćem.

Banane

Bogate su složenim ugljenim hidratima, kalijem i vitaminom B6, zbog čega dugo drže sitost pa su jedna od najboljih slatkih opcija za doručak.

Chia semenke

Samo dve kašike chia semenki sadrže 11 grama vlakana, 4 grama proteina i 12 grama ugljeni hidrata, zbog čega je puding od chia semenki savršena opcija za prvi obrok u danu.

Mladi sir

200 grama mladog sira sadrži samo 150 kalorija, ogromnih 25 grama proteina i oko 50 posto preporučene dnevne doze vitamina B12, koji je neophodan za brojne energetske enzimske reakcije u telu. Bogat je i selenom koji spada u moćne antioksidanse, a što je najvažnije – dugo drži sitost. Jedite ga u kombinaciji sa hlebom od celovitih žitarica, jajima, povrćem i voćem.

Avokado

Sa 160 kalorija, 7 grama vlakana i 15 grama zdravih masti, avokado nas tokom nekoliko sati kontinuirano opskrbljuje energijom. Pored toga, ubrzava metabolizam te je bogat razgradivim vlaknima koja hrane dobre bakterije u našim crevima.

Jogurt

Sadrži ugljene hidrate, masti i proteine koji će vam dati potrebnu energiju na početku dana, a možete ga konzumirati u kombinaciji s prepečenim hlebom od celovitih žitarica, chia semenkama i voćem.

Foto pexels
Komentari
Loading...