Generic filters
Exact matches only

Pravilna nega kože tokom vrućih dana

Lice tokom vrućih dana, kada ste u pokretu i znojite se, možete često poprskati ružinom vodicom ili drugim umirujućim sprejem za lice na biljnoj bazi, što će pomoći koži da se prirodno rashladi i umanjiti crvenilo i iritaciju kože.

dd 1

Možete koristiti sprej za lice iz prodavnice ili u manju bočicu s pumpicom uspite ružinu vodicu ili sveže isceđen sok od krastavaca.

Ružina vodica je 100% prirodno sredstvo za negu kože, koje divno miriše na damask – ruže.

Ova tečnost spada u najstarija sredstva za ulepšavanje kože lica, a u Indiji je jedan od osnovnih kozmetičkih preparata svake žene i devojke.

Usled prekomernog znojenja i vrućine, koža tokom leta može postati iritantna, crvena i sklona alergijskim reakcijama, što može se obično završi osipom ili crvenilom.

Ružina vodica umiruje nadraženu kožu i pomaže joj da se smiri i rashladi na prirodan način, te pomaže koži da ostane hidrirana i lepa čak i na temperaturama oko 50 C.

Umirite kožu lica prirodnim maskama koje imaju osvežavajući efekt

Usled prekomernog znojenja, koža lica je leti sklonija iritacijama, crvenilu, osipima, te nastanku mitesera i akni.

Umirite kožu prirodnim maskama koje će ukloniti čestice masnoće, pomoći u čišćenju pora, umanjiti nastanak mitesera i akni.

Dajte prednost maskama na bazi neem-a, zelene gline, kurkume, čajevca, klinčića i praha sandalovine.

Izbegavajte hemijske pilinge

Izbegavajte hemijske pilinge (posebno one na bazi AHA-kiselina) tokom letnih meseci, budući da u kombinaciji s izlaganjem suncu mogu uzrokovati iritacije na koži.

Dajte prednost laganim i nežnim domaćim pilinzima.

Pijte dovoljno vode

Posebno je važno hidrirati kožu i iznutra: pobrinite se da pijete dovoljno vode, barem osam čaša dnevno (potrebno vam je čak i više ako se obilnije znojite tokom dana).

Izbegavajte parfeme

Usled znojenja i izloženosti kože sunčevom zračenju, parfem može izazvati alergijske reakcije i iritacije na koži.

Umesto parfema, dajte prednost alternativnim zamenama za parfeme na biljnoj bazi koji divno mirišu, a ujedno i neguju kožu (poput ružine vodice, ulja divlje ruže, voćnim sprejevima za kožu na biljnoj bazi).

U Indiji žene u kosu upliću cveće jasmina, koje osim što divno miriše , izgleda kao najlepša dekoracija na kosi.

Isto pravilo vredi i za dezodoranse i antiperspirante: dajte prednost onima na biljnoj bazi, bez alkohola, po mogućnosti od 100% prirodnih sastojaka.

Drugima se dopada i ovo:

Komentari
Loading...