PRAVA ISTINA: Koliko ORGANSKA ishrana utiče na naš orgazam?

Da li je zaista organska hrana zdravija od ove “obične”?

 Organska hrana izvor zdravlja

Postoji veliko verovanje da je organska hrana mnogo zdravija od “obične”… Da li je to zaista tačno i koliki uticaj ovakve namirnice imaju na naš organizam otkrivamo u nastavku…

Nedavno je u švedskoj održano ispitivanje u kojoj je glavni cilj bilo otkrivanje prednosti i razlika između organske i hrane koju svakodnevno konzumiramo. U istraživanje je uključena jedna porodica čiji je zadatak bio da u periodu od tri nedelje konzumiraju namirnice isključivo organskog porekla, odnosno da u prvoj jedu običnu i u preostale dve organsku.

 

Dnevno su vodili dnevnik ishrane i davali uzorke urina na ispitivanje. Iako je istraživanje bilo malo i kratko, količina pesticida u telu svakog člana porodice je bila znatno smanjena nakon dve nedelje konzumiranja organske hrane. Dodatna istraživanja su ukazala na to da čak i nakon kratkog perioda, npr. od nedelju dana, količina pesticida prilikom unošenja organske hrane pada za veliki procenat kod čak 90% odraslih ljudi.

 

Iako se količina pesticida u organizmu jednog čoveka smatra niskim i potpuno bezopasnim po zdravlje, supstance koje mogu sadržati hemikalije kojim se prska hrana poput organofosfora, mogu izazvati razvijanje autizma i ADHD bolesti. Zato je organska hrana najbolji izbor za sve nas i ima veću prednost nego bilo koje druge namirnice.

 

Hrana
Komentari
Loading...