Generic filters
Exact matches only

Praktični saveti za održavanje i gubitak težine

Svi koji su ikada probali da izgube na težini shvatili su kako se radi o nimalo lakom procesu. Radi se o problemu koji muči mnoge, razloga ima nekoliko, a najviše zbog nezdravih životnih navika. Kako se radi o komplikovanom procesu, slede neki saveti koji vam mogu pomoći.

ccccsss

Pijte 8-10 čaša vode svaki dan

Za mnoge ovo predstavlja problem jer se radi o vodi koja nema ukusa. Kako bi što lakše popili spomenitih 8 ili 10 čaša vode, nećete pogrešiti ako pokušate tako da vodi dodate nekoliko kapi limuna, ali ne i šećera. Počnite s jednom čašom ujutru pre doručka i nastavite kasnije tokom dana.

Ne zaboravite na doručak

Nikako ne smete preskakati doručak jer se radi o najvažnijem obroku u danu koji će vam pomoći da održite kontrolu težine i plan ishrane tokom dana.

Jedite 3 prava obroka

Ustanite se ranije, doručkujte, a na poslu konzumirajte manji obrok, što može biti voće ili žitarice. Za večeru pojedite isto nešto lagano kako ne bi previše opteretili metabolizam pre spavanja.

Izbegavajte belu hranu

Radi se o najjednostavnijem načinu kako izbeći gojenje, a to su sve namirnice poput krompira, pirinča, šećera i namirnica obogaćenih ugljenimhidratima. Neka vaša ishrana bude raznovrsna i bogata brojnim voćem i povrćem.

Popijte čašu vode iza svakog obroka

Čaša vode iza svakog obroka će vam pomoći da zadržite sitost i ne osetite glad kada ste se tome najmanje nadali.

Jedite polako i uživajte u hrani

Hranu treba žvakati u manjim zalogajima jer ćete tako moći uživati u onome što jedete i obratiti pažnju na količinu koju jedete te dobiti bolji osećaj kada ste siti.

Salata umesto hleba

Možda će se činiti čudnim, ali sledeći put kada mislite pojesti sendvič možete pokušati s listovima salate. Uzmite salamu i sve što mislite pojesti te umotajte u list salate. Ovako ćete povećati unos dobrih ugljenihidrata.

Voće kao desert

Svaki put kada poželite da pojedete nešto slatko, neka vam se pri ruci nađe komad voća. Možete pokušati s jagodama ili ananasom.

Kvalitetni multivitamini

Za sve one koji razmišljaju o nadogradnji ishrane neće pogrešiti ako kupe multivitamine, ali samo one proverene. Samo ćete tako biti sigurni da u sebe unosite sve ono što je potrebno jer ponekad ljudi zaborave na vredne minerale i druge nutrijente, a koje ne dobiju ishranom.

Ukoliko se budete držali navedenih saveta problemi s kilogramima bi uskoro mogli postati samo prošlost. Vodite računa o zdravlju jer ono je ipak najvažnije kao i to da se dobro osećate u svom telu.

Komentari
Loading...