Generic filters
Exact matches only

Povučena dva poznata leka za srce: Država moli da se ljudi obrate lekarima

Povučena dva poznata leka za srce! Halmed, hrvatska agencija za lekove, izdala je saopštenje u kojem navode da se povlači lek Propranolol Sandoz, 40 mg tablete.

 

Lek se povlači zbog povećanog nivoa primesa nitrozamina u leku, jer po propisima Evropske unije to nije dozvoljeno, saopšteno je.

Povlače se serije JP6751, JP6753, JT3270, KB6855 i LA8105 tog leka.

Napominju da su dostupne i druge serije leka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću te trenutno ne postoji rizik za one koji uzimaju taj lek.

Iz Halmeda je stiglo obeveštenje i da se iz administrativnih razloga povlači serija leka Tramadol Mibe 100 mg tablete s produženim oslobađanjem.

 

Povlače se serije A4G007 i A4G006 tog leka, a povlačenje se ne odnosi na kvalitet, sigurnost i delotvornost leka, stoga pacijenti mogu da nastave da primenjuju lek do isteka roka trajanja označenog na pakovanju, ističu.

Oni napominju kako su na tržištu dostupni i drugi lekovi istog sastava, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, drugih proizvođača, stoga povlačenje predmetnih serija leka ne ugrožava redovnu opremljenost tržišta.

Foto FreePik
Komentari
Loading...