Posle ovoga ćete razmislit o tome šta ćete sa pomorandžinom korom!

Predstavljamo vam nekoliko razloga zbog kojih ćete dobro razmislit šta ćete u buduće sa pomorandžinom korom, hoćete li je i dalje baciti u smeće!

pomm

Jača imunitet

U kori od pomorandže nalazi se pravo bogatstvo vitamina C koji podiže imunitet i pomaže u borbi protiv brohitisa, gripe i prehlade.

Snizuje krvni pritisak

Sastojci koji snizuju krvni pritisak nalaze se u pomorandžinoj kori. Nedavna istraživanja su pokazala kako visok krvni pritisak snizuju pomorandžin flavonoid hesperidin.

Antiseptik

U kori se nalaze sastojci koji deluju kao unutrašnji antiseptik.

Snizuje loš holesterol

U pomorandžinoj kori se nalaze mnogojbrojni sastojci koji se bore protiv lošeg holesterola. Tako se u kori nalazi i sinofrin koji smanjuje proizvodnju holesterola u jetri, a antioksidansi istovremeno smanjuju i nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi.

Smiruje žgaravicu

Verovali ili ne kora od pomorandže je odličan prirodni lek koji smiruje žgaravicu. Ako učestalo patite od žgaravice preporučujemo vam da ”grickate” pomorandžinu koru u  periodu od 20 dana. Olakšanje je zagarantirano.

Pomaže probavi

Kora od pomorandže je bogata vlaknima koji pomažu u lečenju probavnih smetnji.

Osvežava prostor

Oguljenu koru stavite u posudu s vodom koju trebate zagravati na laganoj temperaturi, a ukoliko želite još dodatno pojačati miris možete dodati i malo cimeta.

Rešenje za komarce i mrave

U kori pomorandže se nalazi kiselina koja tera komarce i mrave. Najbolji prirodni način za očuvanje svog tela od uboda komaraca je pomorandžina kora. Premažite svoje telo korom, komarci vam se neće približavati. Imate mrave u kući koji vam dosađuju? Osušenu  koru sameljite i postavite na strateška mesta u svom domu. Dosadne mrave ćete ovim prirodnim načinom jednostavno oterati.

Komentari
Loading...