Popravite raspoloženje uz izvođenje ovih vežbi

U danima kada smo prinuđeni da ostanemo kod kuće važno je da se vreme provodi što kreativnije.

 

Jedan od načina je i fizička aktivnost, jer vežbanje i jačanje tela ne doprinose samo očuvanju dobre forme, već i boljem raspoloženju i mentalnoj stabilnosti.

Ukoliko ste od onih ljudi koji se ne bave ili se nikad nisu bavili fizičkom aktivnošću, stručnjaci poručuju da vežbanje nikako nije mučenje, maltretiranje niti strašan napor, već iskonska potreba tela za kretanjem.

Uz dobru fizičku formu i mentalnu stabilnost vežbanje donosi i ublažavanje bola, lakše se pešači uzbrdo, uz stepenice i nijedna razdaljina nije nepremostiva.

Spisak dobrobiti fizičke aktivnosti je podugačak. Među tim stavkama se nalazi i to da vežbanje jača imunitet i produžava život.

Ipak, mnogi smatraju da je najvažnije to što rekreacija doprinosi tome da se čovek što bolje oseća u svojoj koži.

Ovo je predlog samo nekih jednostavnih vežbi koje možete izvoditi u svom domu.

Ritam

Od predloženih vežbi svaku ponovite po pet puta, najmanje tri puta u toku dana.

U visini ramena

Ispravite leđa u stojećem položaju i široko raširite ruke u visini ramena. Dišite ravnomerno i opušteno i pokušajte da osetite svaki mišić svoga tela.

Polučučanj

Pridržavajući se za naslon stolice blago savijajte noge u kolenima. Uz ovu vežbu šetajte po svom stanu kad god ste u prilici.

Krugovi

U stojećem položaju opisujte rukama krugove iz ramena, prvo unapred, a zatim unazad. Trudite se da se ne klatite prsti-peta, već da se tokom opisivanja krugova stabilno oslanjate na celu dužinu tabana.

Podizanje na prste

Pridržavajući se za naslon stolice podižite se na prste. Ovo možete da radite dok gledate televiziju ili slušate muziku.

Ruke iznad glave

Ispravite leđa u stojećem položaju i podignite ruke visoko iznad glave. Stomak bi trebalo da bude uvučen, a mišići karlice zategnuti. Dišite ravnomerno i opušteno.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...