Podmladite svoju kožu uz ovo povrće

Ako tražite jednostavan način kako da poboljšate svoj ​​izgled na duge staze, možda se rešenje nalazi u vašem frižideru. Naime, rešenje leži u povrću, koje je prepuno vitamina, minerala i vlakana. Ali nije svo povrće podjednako dobro. Naravno, za koje god povrće da se odlučite učinićete uslugu svom organizmu, ali ovo su namirnice koje su najbolje za vaš izgled.

podmladite kožu

Spanać

Imate umorne, crvene oči sa tamnim podočnjacima? Obogatite svoj ​​dnevni meni jednom porcijom spanaća i videćete razliku. Naime, svo zeleno lisnato povrće je izuzetno zdravo, ali spanać je posebno dobar za vašu kožu. On sadrži zeaksatin i karotenoidne lutein – esencijalne materije koje mogu  podmladiti i izbistri oči i smanjiti podočnjake.

Međutim, to nije sve. Spanać je takođe bogat gvožđem, koje može učiniti da vam koža izgleda zdravije i da ima više boje. Najbolje bi bilo da jedete spanać svakodnevno ako želite da vidite sve  promene na licu.

Crveni kupus

Osim što crveni kupus ima prelepu boju koja će učiniti da svako jelo izgleda prelepo, on je takođe pun esencijalnih minerala koji će vas prolepšati kako spolja tako  i iznutra. S obzirom na to da sadrži velike količine joda i sumpora, možete slobodno računati na to da će vam salata od crvenog kupusa očistiti telo iznutra, i da će učiniti da vam koža izgleda blistavo i čisto.

Ne možete očekivati ​​da prirodno izgledate lepo, ako vam je organizam pun toksina, koje svakodnevno unosimo putem brze hrane i raznih zaslađenih napitaka. Zato jedite crveni kupus, koji će vas očistiti, svakog dana.

Kelj

Još jedna biljka koja može značajno vam poboljšati zdravstveno stanje i izgled jeste kelj. Kelj svakako spada u jednu od supernamirnica, jer ima puno hranjivih materija a malo kalorija. Samo jedna porcija ove bilje (oko jedne šoljice kuvanog kelja) donet će vam veliku količinu dragocenog vitamina K, koji nije samo dobar za kosti i srce, već i za kožu. Najčešće se jede u kuvanom stanju, ali neki ga vole i sirovog.

Kelj takođe deluje i protivupalno, zahvaljujući velikoj koncentraciji flavonoida, koji smanjuju upale u organizmu. Sadrži puno vlakana, a preporučuje se i za detoksikaciju organizma.

Cvekla

Još jedna namirnica prelepe boje, koja može učiniti čuda po pitanju lepote i zdravlja. Ova crvena repa ima odličan uticaj na kožu, pa se preporučuje onima koji pate od akni da je redovno jedu. Takođe može pomoći kod hidratacije kože, i u borbi protiv bora i finih linija. Da sve bude još bolje, cvekla i značajno ubrzava metabolizam.

Zahvaljujući betaina, komponenti koju sadrži a koja utiče na metabolizam masti, cvekla može biti odličan saveznik i onima koji pokušavaju skinu koji kilogram pred leto. Ulepšava kožu i topi kilograme !

Plavi patlidžan

Ako želite do imate sjajnu i glatku kožu kao što je ima plavi patlidžan, najbolje bi bilo da krenete da ga jedete, i to što pre. On čak sadrži i posebnu materiju koja se bori protiv starenja, a zove se nasunin. Zbog nje ovo povrće ima tamnoljubičastu boju. To je moćan antioksidnt koji sprečava širenje kancerogenih ćelija jer onemogućava dotok krvi do njih. Ne samo da štiti telo, već ima pozitivnog uticaja i na kognitivne funkcije.

Naučnici tvrde da ova supstanca sprečava dolazak slobodnih radikala do mozga, a slobodni radikali mogu oštetiti neurone i samim tim povećati rizik od dobijanja Alzheimerove bolesti.

Bosiljak

Aromatični bosiljak je osnovni sastojak u većini italijanskih i azijskih specijaliteta. S obzirom na to da je ova biljka prepuna antioksidanata, a posebno eugenola, možete biti sigurni da će vam popraviti i zdravlje i izgled, ako je redovno konzumirate. Uz pomoć eugenola, najvažnijeg sastojka iz bosiljka, ćelije raka grlića maternice se ne mogu umnožavati i nastaviti uništavaju telo obolelog. Bosiljak ima jako antikancerogeno delovanje.

A kada vam je ceo ogranizam u dobrom stanju i kada ste zdravi, možete očekivati ​​da će vam i koža izgledati odlićno. Antioksidanti su uvek najboji saveznik lepog lica.

Crvena paprika

Crvena paprika je jedan od najboljih izvora vitamina C koji može da se nađe u prirodi. Vitamin C je jako bitan jer povećava broj belih krvnih ćelije, a ove ćelije se bore protiv bakterija  u vašem organizmu. Uz dovoljan unos vitamina C možete i da ojačate imuni sistem, pa tako postajete teže podložni infekcijama. A najboje od svega je što crvena paprika usporava starenje.

Naime, čudotvorni vitamin C stimuliše prozvodnju kolagena, a upravo kolagen je najbitniji za zategnutu i mladenačku kožu. Nažalost, ovaj vitamin je izuzetno termolabilan, što znači da se kuvanjem u potpunosti uništava. Tako da je najbolje da crvenu papriku jedete u obliku salate ili punjenu sirom i pavlakom.

 

Mnogi su čitali i ove tekstovi:

Komentari
Loading...