Poboljšajte cirkulaciju uz ove savete

Problemi sa cirkulacijom se mogu lečiti lekovima.

 

Ipak, preporučljivijiji je što prirodniji pristup. Mnogi lekovi mogu biti prilično efikasni, ali svaki od njih ima neželjene nuspojave i taj metod obično ne rešava pravi uzrok zbog koga se javlja slaba cirkulacija.

Ako želite poboljšati cirkulaciju krvi za početak, izmenite način ishrane i uvedite u svakodnevnu rutinu što više fizičke aktivnosti kako biste poboljšali protok krvi kroz ceo telo.

Takođe, postoji mnogo fantastičnih biljaka za koje je dokazano da su odlični prirodni lekovi za poboljšavanje cirkulacije krvi. Četiri najpoznatije biljke za koje je dokazano da imaju takav efekat su kajenska paprika, beli luk, ginko biloba i đumbir.

Još neke jednostavne promene u ishrani koje možete ubaciti su ubacivanje više namirnica bogatih vlaknima u ishranu. Pokušajte da jedete što više voća i povrća svakogdnevno. Još jedna važna star kad je u pitanju slaba cirkulacija jeste da pijete što više vode tokom dana, najmanje 5-6 čaša.

Pokušajte da smanjite konzumaciju kafe i čaja. Ne morate u potpunosti prestati da ih pijete, ali biste svakako trebali da smanjite kafu/čaj na dve šolje tokom dana.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...