Generic filters
Exact matches only

Poboljšajte cirkulaciju u nogama prirodnim putem

Simptomi slabe cirkulacije koji obično ukazuju na ovaj problem jesu hladne noge(stopala) i ruke, stalni osećaj težine u nogama, česta vrtoglavica, jaka glavobolja, neugodno zujanje u ušima, oslabljeno pamćenje, blaga zaboravnost i gubitak pažnje, rane koje dosta duže i teže zarastaju, celulit na nogama, letargija, noćni grčevi u stomaku i slično.

alternative medicine 1327808 960 720

Ponekad je slaba cirkulacija u nogama praćena i pojavom plave i modre kože, koju u stopu prate i neprijatni trnci i grčevi prilikom hoda. Bolovi u nogama najčešće iščezavaju nakon kraćeg odmora, ali čim se pokrenemo, oni se ponovo jave. Zdrav način života koji se bazira na redovnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i eliminaciji stresa ključan je za poboljšanje cirkulacije u nogama i prevenciju potencijalnih težih bolesti. Efekti lečenja mogu se dodatno poboljšati upotrebom lekovitog bilja koje je podjednako efektno i za proširene vene.

Normalno funkcionisanje krvotoka od ključnog je značaja za opšte zdravstveno stanje organizma, jer se zahvaljujući tome naši organi snabdevaju kiseonikom, mineralima, vitaminima i drugim hranljivim materijama iz namirnica. Slaba cirkulacija u rukama i nogama nastaje onda kada vene i arterije izgube svoju elastičnost, usled čega se otežava protok krvi kroz naš čitav organizam.

Ova situacija takođe može biti uzrokovana genetskim faktorom, ali i nedostatkom fizičke aktivnosti, visokim nivoom holesterola -LDL, ishranom koja je siromašna vlaknima, preteranom konzumacijom soli tokom dana, svakodnevnim nerviranjem i pojačanim stresom. Preporučujemo da pogledate i članak koja je hrana bogata vlaknima.

Kako poboljšati cirkulaciju u nogama

Slaba cirkulacija krvi u nogama može se dijagnostikovati ultrazvukom, magnetnom rezonancom, angiografijom i kolor doplerom uz konsultacije sa stručnim licem i detaljnim pregledom od strane lekara specijaliste. Loša cirkulacija nogu i ruku u velikoj meri može narušiti našu svakodnevicu i kvalitet života, stoga je neophodno preduzeti određene preventivne mere. Evo nekoliko rešenja za taj problem.

Hidroterapija za bolju cirkulaciju u nogama

Tuširajte se prvo hladnom a zatim i toplom vodom -naizmenično, jer to podstiče bolju cirkulaciju.

Vežbe za cirkulaciju nogu

Najmanje tri puta nedeljno u trajanju od pola sata potreban vam je nekakav vid fizičke aktivnosti. Slaba cirkulacija nogu neće proći sama od sebe, zato šetajte, trčite, radite aerobik ili se bavite nekakvim ekipnim sportom. Ukoliko se bavite zamornim intelektualnim ili fizičkim radom, s vremena na vreme duboko udahnite nekoliko puta, jer to podstiče dotok kiseonika do krvi, čime se ubrzava njen protok .

Poboljšanje cirkulacije prirodnim putem

Fitoterapija ublažava probleme izazvane lošom cirkulacijom upotrebom čajeva, tinktura, obloga i kupki na bazi bilja s diuretičnim, tonificirajućim i antikoagulativnim svojstvima. Zahvaljujući njima, slaba cirkulacija u nogama se potpuno drži pod kontrolom i ne stvara probleme.

Pospešuje se izbacivanje suvišne tečnosti iz organizma, eliminišu se toksini, pa je i krv čistija . Osim toga, blagotvorni sastojci ovih biljaka štite krvne sudove od oštećenja i čine ih elastičnim, a smanjuje se i opasnost od eventualnog zgrušavanja krvi.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...