Pila je 3l vode dnevno zbog glavobolje i loše probave i šta se dogodilo…?

Sarah Smith, 42-godišnja Britanka i majka dvoje dece, imala je svakodnevne glavobolje i lošu probavu. Nakon preporuke lekara, odlučila se na eksperiment u kojem je tokom 28 dana pila tri litre vode dnevno. Rezultati su bili neverojatni. Nakon što su je godinama mučile glavobolje i loša probava, neurolog i nutricionist savetovali su joj da počne piti tri litre vode dnevno .kako bi telo bolje funkcionisalo.

womandrinkingwater

Sarah je dan obično započinjala šoljicom čaja, a vodu bi popila uz ručak i večeru – u proseku litru dnevno.

Nakon godina glavobolje i loše probave razgovarala je s neurologom, o svojim redovnim glavoboljama i nutricionistom oko loše probave, koji joj je rekao da treba piti do tri litre tečnosti dnevno kako bi njeno teelo najbolje funkcionisalo. Iskustvo je opisala u Daily Mailu.

Tri litre vode zvuči jako puno, zato se posavetovala sa lekarom opšte prakse kako naglo povećanje unosa vode ne bi ostavilo zdravstvene posledice.

Ohrabrio  je preporukom da jednu litru popije ujutru, jednu u poslepodnevnim satima i jednu naveče. ‘Vaši bubrezi, koji filtriraju otpadne tvari iz krvi pre nego što ih pretvore u mokraću, brzo će osetiti korist.’

Celi  eksperiment pratilo i fotografisanje iz nedelje u nedelju. Na početku je, priznaje, izgledala kao da ima 52 godine, dakle 10 godina više. Imala je tamne kolutove oko očiju, zbog čega je izgledala iscrpljeno, istaknute bore, crvene mrlje, koža je bila bez sjaja. ‘Izgledala je mrtvo’, piše Sarah.

sarah

Čak su joj i usne bile smežurane, što je klasičan znak loše hidratacije. Svaki sistem i funkcije u našem telu zavise od vode. Ona ispire toksine iz vitalnih organa, prenosi hranjive sastojke do stanica, osigurava vlažan okoliš za uši, nos i grlo, izbacuje otpad.

Ne unositi dovoljno vode znači oslabiti organizam. Zato je odlučila 28 dana piti tri litre vode dnevno, i rezultat je bio zapanjujuć.

Osećala se bolje već nakon prve nedelje

Već pri kraju druge nedelje primetila je da nedelju dana nije imala glavobolje te da joj je probava radila puno bolje.

Nakon četiri nedelje eksperimenta, njeno lice je  izgledalo potpuno drugačije. Izgledala je kao druga žena. Tamni kolutovi oko očiju su potpuno nestali, kao i crvenilo. Koža joj je postala glatka gotovo kao kad je bila dete. Transformacija je bila zadivljujuća.

Takođe  osećala se zdravije, poletnije i mršavije, što je neverovatno jer nije ništa promenila u svojoj rutini osim količine vode koju je unosila. Nije se odrekla ni provoda i pokoje kapljice alkohola, ali je pritom pila i dovoljno vode te se ujutru budila sveža.

Savetuje da svaka žena učini isto – pije tri litre vode dnevno i vidi šta će se dogoditi! Naravno, pre toga posavetujte se sa lekarom.

Izvor:atma.hr

Komentari
Loading...