Pijte aloju, izbacite toksine, ali ovu meru dnevno ne SMETE da PREKORAČITE

Aloja vera, drevna biljka poznata kao eliksir dugovečnosti, tradicionalno se koristi za pročišćavanje i jačanje organizma, a ima i antivirusne, antibakterijske i antizapaljenske efekte.

9VPk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkdVN01EQV8vODg4YTNhOGM4NjZiZDZmZjIzOGE0YmM5Y2ZiZmEzOGIuanBlZ5GTAs0CngCBoTAB

Pravi je melem za ublažavanje problema organa za varenje, posebno kod kolitisa i iritabilnog kolona, nezamenljiva je za pročišćavanje organizma i izbacivanje toksina, ublažavanje neželjenih dejstava pojedinih lekova, a uz redovnu terapiju pacijenata sa dijabetesom tipa II poboljšava kontrolu nivoa šećera u krvi.

Osnovna vrednost aloje vere krije se u njenom gelu i soku iz listova. Najbolje je birati nerazblažen sok svežeg lista Aloe barbadensis, uzgajan bez primene pesticida, biljnih hormona i hemijskih đubriva. Ručno i hladno ceđen sok omogućava prirodnim komponentama sveže biljke da ostanu neizmenjene u više od 200 prirodnih aktivnih sastojaka: vitamina, minerala, polisaharida, esencijalnih aminokiselina i oligoelemenata.

Sok dobijen iz sveže biljke preporučuje se najviše tri puta dnevno, u jednoj dozi od 25 ml, nerazblažen ili pomešan sa vodom.

Sok aloje vere sprečava aterosklerozu, a ima i jedno od najlekovitijih dejstava na kožu. Od davnina se koristi kao sredstvo za ubrzano zarastanje rana i kožnih promena, i danas je dragocen deo kozmetičke industrije.

PROČITAJTE VIŠE:

Autor: Olgica Kravljača, izvor:zena.blic.rs, FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Komentari
Loading...