Pet jednostavnih ali učinkovitih saveta za mršavljenje

Izgleda da se stalno pojavljuju nove informacije i saveti vezani uz proces mršavljenja, ali većina njih ne deluju onako kako želimo. Donosimo vam pet izdvojenih saveta koji bi zaista mogli pomoći pri gubitku kilograma, a pritom  su vrlo jednostavni!

mettar

1. Čaša tople vode

Većina nas voli popiti čašu hladne vode nakon buđenja, ali možda biste mogli menjati naviku ako želite izgubiti višak kilograma. Pokazalo se da konzumacija tople vode daje osećaj sitosti, pa ćete sasvim sigurno i pojesti manje. Ako se ne možete naviknuti na ispijanje tople vode, onda bi bilo dobro dodati u nju kesicu kvalitetnog čaja kako biste joj poboljšali ukus.

2. Izbegavajte gledanje TV-a

Svi znamo da za vreme gledanja filma volimo zaviriti u frižider ili grickati nezdrave grickalice, ali ova ideja seže i malo dalje od toga. Naime, što manje vremena provedete ispred ekrana, više ćete kalorija potrošiti… Čak i za vreme spavanja telo gubi više kalorija nego za vreme gledanja TV-a. Prošetajte se, napravite zdravu večeru ili plešite na omiljenu muziku, ali nemojte provoditi sate ispred malog ekrana.

3. Nemojte jesti u pidžami ili trenirci

Ova informacija bi mogla biti depresivna za sve one koji se oblače u pidžamu čim uđu u kuću nakon radnog dana. Istraživanja su pokazala da više pojedemo ako smo obučeni u  široku odeću. Umesto trenerke obucite pantalone ili odevni predmet u kom ćete moći osetiti gde vam je struk!

4. Unosite više probiotika

Bakterije igraju veliku ulogu u našem metabolizmu i deluju na naš apetit, pa pokušajte u ishranu uneti malo više namirnice bogatih zdravim bakterijama jer se veruje da se tako kilogrami brže tope.

5. Začinite hranu

Nedavna istraživanja pokazuju da konzumacija začinjene hrane, posebno biberom, ubrzava rad metabolizma. Zamislite, samo jedna kafena kašika cimeta na dan snižava nivo šećera u krvi, snižava loš holesterol od sedam do 27 posto i holesterol između 12 i 26 posto. U poređenju sa cimetom, lučenje inzulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...