Pet efikasnih načina depilacije

Glatke i nežne noge apsolutni su prioritet za vreme leta i toplih dana, a na našu sreću postoji dovoljno načina za uklanjanje dlačica s naših nogu.

dep

1. Depilacija voskom

Ovo je jedan od najpopularnijih načina depilacije i može se koristi na bilo kom delu tela. Ako niste do sad isprobali depilaciju, možda bi za prvi put bilo najbolje da odete do profesionalnog kozmetičara s obzirom da je koren dlake deblji pa sam proces može biti bolan. Prednost ove vrste depilacije je što je rast dlaka jako usporen, pa možete biti mirni par nedelja.

2. Depilacija kremama

Zaboravite na one kreme neprijatnog mirisa od pre desetak godina, one sada nisu tako intenzivne i možete ih pronaći za svaki tip kože. Pre nego nanesete kremu, namažite na nadlakticu i sačekajte par minuta kako biste se uverili da nema alergijske reakcije. Nikada ne koristite kremu na osetljivim mestima poput bikini zone, osim ako je to posebno naznačeno na ambalaži. Proces je potpuno bezbolan, ali ne tako dugotrajan kao što je depilacija voskom.

3. Lasersko uklanjanje dlačica

Ovo je trenutno najpopularniji način uklanjana dlačica jer su rezultati dugotrajni. Laser uništava folikule dlake, a može se koristiti na svakom delu tela. Većina ljudi treba između 6 – 10 tretmana kako bi uklonili sve dlačice. Možda je bolno, možda je skupo, ali se dugoročno isplati!

4. Brijanje brijačem

Brijanje je sigurno najbrži i najbezbolniji način uklanjanja dlaka, ali i zahteva skoro svakodnevno ponavljanje. Ako ste se odlučili na ovu metodu, pazite i koristite samo ženama namenjene brijače kako biste izbegli posekotine. Namažite kožu kremom nakon svakog brijanja.

5. Epilacija

Epilator čupa svaku pojedinačnu dlaku iz korena što dugoročno tanji dlaku i usporava joj rast na duge staze! Metoda je jako bolna i koristi se najčešće na manjim površinama kao npr. nausnica. Često je potrebno ponavljati metodu jer dolazi ponovnog izrasta dlake.

Komentari
Loading...