Peršunom protiv viška kilograma i celulita

Peršun prvenstveno deluje kao diuretik.

 

Zadržavanje vode u telu, čini vaš celulit vidljivijim, čak i onda kada nemate višak kilograma. Čaj od peršuna eliminiše taj faktor celulita.

Osim toga, on reguliše rad jetre i pomaže da se reguliše nivo glukoze u krvi. Povišen nivo šećera u krvi često je uzrok gojaznosti, a ona često ide u paru sa celulitom.

Naposletku, čaj od peršuna za celulit pospešuje cirkulaciju. Poboljšana cirkulacija utiče i na uklanjanje toksina i na brže sagorevanje masnih naslaga i poboljšava izgled i toniranost kože.

Dobra strana peršuna za mršavljenje i protiv celulita jeste što je prirodan. Mana mu je što ne može da se koristi previše i nije za svakoga. Srećom, to nije jedini način da prirodno eliminišete celulit.

A usput, peršun je dobar za lice i uklanjanje fleka, tako da ćete sada dvostruko više voleti.

No, da vidmo mi prvo kako se koristi peršun za mršavljenje.

Čaj od prešuna za mršavljenje

Jedan od dobrih čajeva za skidanje kilograma svakako je čaj od peršuna.

Odmah da vam kažemo da ovo nije neki magičan lek koji topi sve ono što pojedete. Ali da zaista može pomoći da izgubite par kilograma za par dana – može!

Ovo prvenstveno zahvaljujući diuretičkim svojstvima koje ima čaj od prešuna za mršavljenje. Zadržavanje vode u organizmu dešava zbog raznih pogrešnih navika. Usled toga, dešava se da imamo ogroman, naduven stomak, a da ne pominjemo otečene noge.

Čaj od peršuna za mršavljenje je vrlo moćan diuretik i pomoći će da izbacite višak vode iz organizma.
Istina je da peršun za mršavljenje nije možda ono što ste zamišljali, ali ne odustajte.

Kada pokušavate da skinete višak kilograma, brzi rezultati itekako motivišu.A čaj od peršuna za mršavljenje pomoći će i da ih vidite.

S obzirom na to da deluje kao diuretik, važno da ga ne uzimate ukoliko već koristite diuretičke lekove.

Izbacivanje tečnosti iz organizma uglavnom se vrši mokrenjem, premda i znojenje igra svoju ulogu. Previše izbacivanja tečnosti, ako koristite i lekove i čajeve, može da dovede do slabosti, malaksalosti usled nedostatka nutrijenata .

Preporuka je da ne pijete čaj od peršuna za mršavljenje uveče, kako ne biste noću ustajali da idete u toalet.

Čaj od peršuna za mršavljenje – recept

U litar vode koja je provrela dodajte 5 kašika sitno seckanog svežeg peršuna.Ostavite da stoji 20 minuta pa zatim iscedite.

Druga varijanta recepta za čaj od peršuna podrazumeva da koristite sušeni peršun. Pripremate ga tako što 2 kašičice suvog peršuna prelijete sa šoljom vrele vode. Nakon 10 minuta iscedite.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...