Paradentoza- Simptomi i prirodno lečenje

Paradentoza dovodi do ozbiljnog oštećenja desni, ligamenata i kosti na kojima se zubi drže, a krajnji stadijum je gubitak zuba.

osmeh zubi

Loša oralna higijena pogoduje razvoju bakterija u ustima. Bujanje bakterija zarazi desni a prvi simptomi su crvenilo i otok. Infekcija dalje destruktivno utiče na strukturu koja podržava zube. Kako bolest napreduje, tako se desni sve više povlače, infekcija prelazi i na kost a zubi počinju da se klimaju. Uz sve ovo može se pojaviti krvarenje desni ili gnoj.

Kada razmišljamo o infekciji desni moramo se skoncentrisati na dobru oralnu higijenu, jer nedvosmisleno sprečava nastanak paradentoze. Sa druge strane, da bismo sačuvali zube od presudnog je značaja uočiti paradentozu u početnom stadijumu.

Za dobro zdravlje zuba pored paste za zube, četkice i konca, na raspolaganju su nam i brojna prirodna sredstva za prevenciju i lečenje paradentoze.

Propolis – Kao odličan antibiotik, odličan je prirodni lek za paradentozu.

U 1 dl vode nakapajte 15 kapi propolisa. Ovim detaljno isperite usta nekoliko puta u toku dana i obavezno pre odlaska na spavanje. Uz redovnu upotrebu propolis će bitno umanjiti ili u potpunosti izlečiti upalu desni, pa čak i ako se razvila u paradentozu.

Origano ulje – Još jedan snažan antiseptik.

U 1 dl vode staviti svega nekoliko kapi origano ulja, a može se upotrebljavati i origano voda.

Zeolit – Za lečenje paradentoze zeolit se sasvim slobodno može koristiti kao sredstvo za pranje zuba, za ispiranje usta i piti. Nakon što zube uobičajeno operete pastom za zube, još jednom ih operite zeolitom, tako što ćete na četkicu naneti zeolit u prahu. Zatim, možete jednu kašičicu zeolita u prahu razmutiti u 1 dl vode i ispirati usta.

Tečnost upotrebljenu za ispiranje ispljunite. Posebno i na isti način možete napraviti napitak koji ćete piti i to bi bila preporučena dnevna doza. Ispijanje zeolita doprinosi opštem čišćenju organizma od svih štetnih materija.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...