Generic filters
Exact matches only

Paradajz lek za proširene vene

Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razređuje krv i ne daje joj stagnaciju. Osim toga, paradajz poseduje flavanoide koji ojačavaju zidove krvnih sudova.

 

PPP

Predstavljamo vam još jedan delotvoran recept za lečenje  bolesti proširenih vena. Većina ljudi je upoznata sa korisnim svojstvima paradajza, ali nisu svi upoznati sa tim da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti varikozne (proširene) vene.

Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.

Zeleni paradajz je jednostavan narodni lek za borbu sa varikozom

Operite nekoliko zelenih plodova paradajza i isecite ih na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza  stavite na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži. Ako ne možete dugo da trpite, sklonite ga čim osetite peckanje, i operite vene hladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana.

Posle dve nedelje venski čvorovi će početi da blede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Postupak je sličan prethodnom. Crveni paradajz operite, isecite na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstite nekim zavojem. Posle paradajz zameniti drugim. Ovu proceduru sprovodite uveče pred spavanje. Trajanja lečenja je individualano. Možete kombinovati i sa zelenim paradajzom radi boljeg rezultata.

Komentari
Loading...