Par saveta kako da oporavite nokte posle nadogradnje

Nadogradnja noktiju ili izlivanje su postali potpuni modni trend današnjice.

roses 2171193 960 720

Prvo što ne morate da brinete o tome da li će vam se iskrzati lak s noktiju, a drugo i da li će vam nokat pući ako slučajno udarite o neki predmet ili podignete nešto teško. Zatim, traje mnogo duže pa čak i do mjesec dana i uvek izgledaju savršeno.

Ali ne može sve biti savršeno… Iako ima brojne prednosti, ovi tipovi “trajnog” manikira imaju i veliku manu – oštećuju nokte.

Nakon njihovog skidanja je potrebno dosta vremena da se nokti oporave.

Zato vam nudimo par saveta kako da ih brzo i lako oporavite.

1. Ishrana

Prvo što treba da znate je ishrana i oporavak noktiju iznutra! Potrebno je da poslije nadogradnje/izlivanja unosite što više minerala i vitamina putem hrane kako bi se nokti oporavili iz korena. Najbitniji je vitamin B, a pored njega i proteini, kalcijum i omaga 3 kiseline. Ako nemate dovoljno vremena za pravljenje obroka bogatim ovim nutrijentima, kupite vitamine u vidu tableta, a proteine u vidu šejkova ili drugog.

2. Zanoktice

Ako vam krene ovaj problem, nikako ih nemojte čupati ili seći, jer ćete napraviti još veći problem kao što su velike upale. Kupite spravicu uz pomoć koje ćete ih gurati sa nokatne ploče i redovno ih mažite kremama za nokte, ruke ili koje su posebno napravljene za zanoktice.

3. Redovno ih skraćujte

Nakon skidanja gela, nokti su jako osetljivi – krhki su i slabi. Da biste izbegli svakodnevno pucanje, skraćujte ih dok ne ojačaju. Što su kraći – to su otporniji na spoljašnje faktore. Kada ih isečete, ne zaboravite da ih isturpijate.

4. Turpijanje noktiju

Turpijanje je vrlo bitno u oporavku noktiju. Njime se skidaju oštećenja na ivicama i površini nokta koje i dovode do njihovog pucanja i listanja. Koristite mekane turpije i dva puta nedeljno turpijajte nokte, ali ne u svim pravcima, već samo u jednom!

5. “Kupka” za nokte

Napravite kupku za nokte koja će ih potpuno oporaviti ako je redovno upotrebljavate. Pomešajte blago zagrejano maslinovo ulje sa tečnim vitaminom E i jednom kašikom mleka. U nju potopite nokte na 10 – 15 minuta. Ovaj proces ponavljajte jednom nedeljno, jer dubinski hrani nokte.

6. Hidratacija

Nabavite hidratantnu kremu koja je kvalitetna i hranljiva i redovno mažite ruke sa njom, tako što ćete je kružnim pokretima umasirati u kožu ruku i koren noktiju kako bi je koža, ali i nokti što pre i bolje upili. Uveče je namažite u debljem sloju, pa preko stavite gumene rukavice ili posebne rukavice za hidrataciju i držite ih do jutra.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...