Ovom maskom preporodićete kožu lica

Maska od kvasca je u stanju transformisati kožu lica na čudesan način. Možemo je zasluženo nazvati podmlađujućom, a sve zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C, B i PP u kvascu.

ok

Predlažemo vam nekoliko recepata maski za lice, koje će pomoći ne samo očuvanje mladosti i lepote, nego će biti stalni pratilac u nezi vaše kože.

Maske za lice od kvasca:

1. Maska sa kvascem za čišćenje kože lica

Najjednostavnija, ali veoma efikasna maska za čišćenje lica od bubuljica i mitisera priprema se na sledeći način: potrebno je rastvoriti manju količinu svežeg kvasca u toploj vodi, tako da dobijete homogenu smesu. Odmah se nanosi na očišćeno lice i ostavlja se na njemu dok se u potpunosti ne osuši. Ispira se prohladnom vodom.

2. Hranljiva maska od kvasca za suvu kožu lica

1 kafenu kašičicu meda, 1 supenu kašiku brašna dobro izmešati sa 20 gr svežeg kvasca. Razblažiti sa toplim kuvanim mlekom do ujednačene homogene smese i naneti na lice na 20 minuta. Masku isprati toplom vodom.

3. Maska od kvasca za masnu kožu lica

Za ovu masku biće potreban kefir (ili jogurt) i 20 gr svežeg kvasca. Razblažimo masku do konzistencije retke pavlake i nanosimo na očišćeno lice. Posle 20-ak minuta, maska će se prosušiti. Isperemo lice toplom vodom.

4. Maska od kvasca za normalnu kožu lica

Mešamo 30 gr svežeg kvasca sa 2 supene kašike toplog kuvanog mleka. Nanosimo na očišćeno lice na 15-ak minuta, ispiramo toplom vodom.

 

Maska sa kvascem je idealno rešenje za vaše lice, ako je upotrebljavate 1-2 puta nedeljno.

Prednosti kvasca za vaše zdravlje
Komentari
Loading...