Ovo treba da znate o belom luku

Istraživanja su pokazala da beli luk može biti efikasan u procesu mršavljenja te da bi trebalo da bude neizbežan deo ishrane.

Beli luk je bogat izvor vitamina B6 i C, vlakana mangana i kalcijuma, a uz to igra i ključnu ulogu u kontroli telesne težine.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Nutrition navodi da je beli luk usko povezan sa sagorevanjem masnoće. Dokazano je da spojevi alicina prisutni u belom luku stimulišu proces sagorevanja masti.

Eksperti preporučuju da svakodnevno jedenje belog luka predstavlja odličan način za efikasno mršavljenje.

Beli luk je prirodni diuretik te povećava proizvodnju urina u organizmu, dovodi do gubitka masti i izlučivanja. Osim toga, beli luk efikasno pomaže u sagorevanju masnoće u pojasu stomaka povećanjem potrošnje energije.

Posebno je korisno ujutro konzumirati sirov beli luk s vodom. Možete u toplu vodu dodati sok od limuna te beli luk, a potom to odmah popiti. Ovom kombinacijom gubite na telesnoj težini.

Poznato je da beli luk smanjuje apetit te da čoveka čini sitim duže, a time sprečava prejedanje. Takođe daje energiju i sagoreva višak kalorija, a uz to poboljšava metabolizam i imunitet.

Istraživanja su pokazala da beli luk održava nivo holesterola u krvi. Dokazano je da konzumacija belog luka direktno utiče na krvne sudove i holesterol. Beli luk povećava nivo testosterona, što dovodi do snažnije erekcije i dodatne energije.

Beli luk je odličan za detoksikaciju jer uklanja sve toksine i poboljšava probavu, ali ga ne treba jesti u prevelikim količinama.

Negativna strana je svakako miris belog luka, ali se i taj problem može rešiti tako što ćete ga progutati, a ne žvakati. Na taj način ćete izbeći zadah i podrigivanje.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...