Ovo treba da znate pre ugradnje implanata!

Evo koje su najčešće dileme pacijenata pre nego što se odlučite na ugradnju implanata…

im

Mnoge žene, najčešće da bi muževima bile lepe i privlačne, ali i iz želje da učine nešto za svoje samopouzdanje, u kasnim tridesetima i početkom četrdesetih odlučuju da urade estetsku operaciju grudi.

Donosimo vam nekoliko važnih stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se odlučite na ovaj korak, a vi nakon pažljivog čitanja odlučite da li ćete ići pod nož ili ne.

Ogromne grudi nisu u modi

Žene najčešće traže grudi dovoljno velike da više nikada ne moraju da nose pušap grudnjak i ne žele da drugi primete promene. Osim što lepše izgledaju, manji implantati stvaraju i manje problema. Za velike grudi potrebno je ugraditi umetke koji teže i do pola kilograma, a to uzrokuje niz problema, a jedan od njih je stvaranje strija.

Pažljivo birajte estetskog hirurga

Za izbor stručnog doktora kom ćete se prepustiti izdvojte dovoljno vremena. Pre bilo kakve odluke, proverite sve njihove reference i dobro se raspitajte o njemu. Dugogodišnje iskustvo i veliki broj zadovoljnih pacijentkinja, kao i dobre preporuke drugih hirurga, kvalitet su koje treba tražiti.

 

Nema više šavova i flastera

U svetu je šavove zamenio specijalan lepak za rane. Tu su i posebno dizajnirani grudnjaci koji se nose nakon operacije, a pomažu pri bržem oporavku.Čim se probudite iz narkoze, moći ćete da vidite svoje nove grudi.

Sačekajte da se telo oporavi od dojenja

U operaciju grudi nije se poželjno upuštati sve dok u potpunosti ne prestanete da dojite. I tada treba da prođe najmanje šest meseci kako bi se završile sve promene na grudima koje su se dojenjem desile. Idealno bi bilo operisati se tek kada ponovo uspostavite željenu težinu i kada ste definitivno sigurni da više nećete rađati. Još jedna prinova ponovo bi promenila grudi, bez obzira na to da li ćete dojiti bebu.

Implantati ne traju večno

Umetke iz grudi treba izvaditi najkasnije 10 godina nakon što su stavljeni. Toliki im je prosečni rok trajanja. Ukoliko puknu, nema bojazni za zdravlje ukoliko su ispunjeni medicinskim silikonom. Opasni su oni koji su ispunjeni industrijskim, a ujedno su i zabranjeni.

Što su veće, manje su prirodne

Sve je stvar reciprociteta. Manji umetak u relativno velikoj dojci uopšte se neće osetiti na dodir. Ukoliko se veći stavlja u male grudi, manje je mesa i kože, pa će se i te kako osetiti. Prva tri meseca nakon operacije grudi su tvrde i ne deluju prirodno. Tek nakon šest meseci postaju prirodnije. Operisane grudi nikada ne bi smele biti neprirodno tvrde jer to znači da nešto nije u redu.

Oporavak je kraći nego što mislite

Ako idete na plastičnu operaciju, računajte na barem dve nedelje godišnjeg. Sve stvari koje su vam postavljene na visoke police pre operacije spustite na niže jer danima nećete moći da podignete ruke uvis. Takođe, onima koji vežbaju dizanje tegića i skakutanje nije preporučljivo.

Silikonske grudi
Komentari
Loading...