Ovo su znakovi da vam preti srčani udar

Visok krvni pritisak, stres i dijabetes su poznati znakovi upozorenja za rizik da vam preti srčani udar. Ali, tu su i drugi pokazatelji većina ljudi nije svesna, kao što su gubitak kose ili problemi u spavaćoj sobi.

zut

Gubitak kose

Gubitak kose kod muškaraca može značiti puno ozbiljniju stvar od same ćelavosti. Prema Archives of Internal Medicine, gubitak kose sa stražnje strane glave može biti povezano s kardiovaskularnim bolestima. Doktor Rene Alvarez s University of Pittsburgh Medical Center Cardiovascular Institute, kaže kako nedostatak cirkulacije u folikuli dlake može biti povezano sa cirkulacijom srca.

Hrkanje

Istraživanje sprovedeno na Emory University in Atlanta otkrilo je kako su opstrukcije disajnih puteva poput hrkanja ili apneje, povezani s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. ‘Poremećaj spavanja može biti predispozicija za povišen krvni pritisak i dijabetes te doprinosi riziku od pojave srčanih bolesti’, kaže dr. Alvarez.

Migrena

Žene koje imaju migrene s vizualnim ili senzornim poremećajima bar jednom mesečno, imaju dva puta veću verovatnost za razvoj bolesti srca, kaže istraživanje objavljeno u American Academy of Neurology. Dr. Alvarez kaže kako nepravilna cirkulacija koja uzrokuju teške glavobolje može izazvati srčane probleme.

Problemi u seksu

Bolesti srca zadnje su što vam pada na pamet dok se mazite s partnerom, ali problemi u seksu jednako mogu biti vezani za vaše seksualno zdravlje kao i za zdravlje srca. Dr. Alvarez kaže da premda je seksualna disfunkcija kod muškaraca i žena različita, povezanost te disfunkcije s bolestima srca je jednaka. Kada nešto nije uredu s krvnim sudovima to se može odraziti na kvalitet seksualnog života i pojavu problema. ‘Imate li problema u jednom delu krvotoka, možete ih imati i u onom drugom’, kaže on.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

 

 

Komentari
Loading...