Ovo su najjači prirodni antidepresivi

Iako su simptomi veoma slični kod gotovo svih osoba koje pate od depresije, kod svake osobe depresija nastaje iz drugačijih razloga.

 

Najčešći razlozi za njen nastanak jesu gubitak voljene osobe, razvod, gubitak posla, i slični teški trenuci u životu.

Može se javiti kod osoba svih uzrasta.

Ginko biloba

Ginko biloba utiče veoma pozitivno na naš nervni sistem. Osobe koje su imale problem sa protokom krvi u mozgu, nakon redovne upotrebe ove biljke su imale sjajne rezultate.

Tako je ginko biloba najbolja biljka za lečenje depresije koja je nastala usled starenja moždanih ćelija. Takođe je mogu koristiti i mlađe osobe, jer generalno pozitivno utiče na nervni sistem i podstiče bolje raspoloženje.

Žuti jasmin

Sam miris jasmina ima veoma blagotvorno dejstvo na naš nervni sistem. Pospešuje dobar san i generalno dobro raspoloženje, zatim osećaj sreće i mira. On je jedan od najjačih prirodnih antidepresiva.

Možete ga koristiti u vidu ulja, ili možete staviti osušenu biljku u sobi i redovno mirisati. Ukoliko imate svežu, to je najbolji način da za kratko vreme podignete raspoloženje.

Lavanda

Još jedan prirodni antidepresiv jeste lavanda, koja deluje na nervni sistem tako što oslobađa osećaj tuge i svih stanja depresije. Podstiče normalan san i dobro raspoloženje, a preporučujemo da koristite ulje lavande. Osim toga, njen miris takođe ima pozitivan učinak, a možete praviti i čaj od sušene lavande.

Borovnice

Osim što su ukusne, pomažu nam kod depresije tako što podižu raspoloženje i podstiču osećaj sreće i zadovoljstva. Pune su antioksidansa koji čiste i štite naš organizam od štetnih uticaja. Čuvaju nervni sistem i pomažu oporavak nervnih ćelija.

Crna čokolada

Poželjno je da je jedete svakodnevno, naravno u manjim količinama. Svaki dan pojedite po 2-3 kockice. To će vam poboljšati zdravlje, a naročito blagotvorno deluje na nervni sistem, jer podiže koncentraciju i raspoloženje.

Omega 3 masne kiseline

Orasi, bademi, indijski orah, zatim tuna, losos, girice, ili riba po vašem izboru, bogat su izvor masnih kiselina, koje imaju izuzetno pozitivan učinak na naš nervni sistem. Redovna upotreba namirnica koje su bogate omega 3 masnim kiselinama pomoći će vam da očuvate vaš nervni sistem. Veoma brzo rešavaju osećaj depresije, a ukoliko ih redovno konzumirate, šanse za pojavu depresije su veoma niske.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...