Generic filters
Exact matches only

Ovo su najefikasniji načini za suzbijanje proširenih pora na licu

Obzirom na to da ne postoji čarobno sredstvo koje će zatvoriti pore i učiniti da one tako skupljene ostanu, najbolje je delovati svim mogućim sredstvima da biste zaustavili širenje pora.

ee

Treba koristiti prirodne metode, prirodne kozmetičke preparate, ali i hemijske, kod stručnih lica, dermatologa, ukoliko je to potrebno. Njih nemojte koristiti na svoju ruku.

Najefikasniji prirodni sastojci za suzbijanje proširenih pora su:

  • Jabukovo sirće
  • Belance
  • Jogurt
  • Soda bikarbona
  • Led
  • Limun
  • Paradajz
  • Med
  • Glina

Kako napraviti i koristiti ova prirodna sredstva?

Svi primeri su se odlična podrška i super jednostavan način kako suziti pore.

Sredstvo za čišćenje od sode bikrbone

Jedna od mnogih delotvornih uloga sode bikarbone je čišćenje. Postupak pripreme: sipajte malo vode u sodu bikarbonu tako da dobijete gustu masu. Blagim pokretima umasirajte masu na prethodno napareno lice i isperite nakon pola minuta. Ovo sredstvo za čišćenje od sode bikarbone deluje na pore tako što čisti kožu i pore, i umanjuje zapeljenski proces bubuljica i akni. Primetićete da je koža glatka, belja i da su pore bile znatno manje vidljive.

Tonik od jabukovog sirćeta

Pomešajte 50 ml jabukovog sirćeta i 50 ml destilovane vode (ili prokuvane, pa zatim ohlađene) i dobićete odličan tonik koji čisti kožu, smanjuje upalni proces akni i bubuljica, zateže i hidrira kožu i naravno smanjuje vidljivost proširenih pora. Ono što se odmah oseti prilikom korišćenja ovog kućnog tonika je blistavost lica. Koža je mekana, osećate da je spoljašni sloj kože potpuno čist i da će krema bolje upiti, a šminka bolje i duže stajati.

Crvena maska od paradajza

Paradajz ima fenomenalnu moć u ublažavanju proširenih pora. Takođe, ovo povrće zateže kožu tako da se njegovi sastojci upotrebljavaju i u anti -aging kozmetici.
Priprema: Izmiksirajte paradajz i nanesite pulpu na lice. Ostavite da deluje što duže, do 30 – ak minuta. Ne samo da smo osetili da je koža zategnuta, a pore manje vidljive, već se primećuje da je koža nahranjena i hidrantnija.

Piling od paradajza i kukuruzne palente

Ukoliko vam je koža masna u paradajz možete dodati malo kukuruzne palente i na taj način napraviti odličan piling za lice koji čisti pore. Kukuruzna palenta ima blage granulice koje nisu grube za kožu lica, tako da vam je dobra za sve vrste pilinga.

Maska od gline i meda za duboko čišćenje pora

Pomešati jednu kašiku zelene gline, kašiku meda i dodajte par kapi limunovog soka. Dobro izmešajte sve sastojke i stavite masku na lice. Pustite masku da deluje 15 minuta, a zatim je isprati mlakom vodom. Maska od gline je omiljena maska žena sa masnom kožom. Ona dubinski i površinski čisti kožu i pore i hidrira je. Ne zaboravite da nakon maske obavezno nanesete kremu za lice.

Maska za zatezanje lica od belanceta

Veoma jednostavna maska za lice koju možete napraviti za par minuta je maska od belanceta. Ova maska je fantastična jer u veoma kratkom roku daje rezultate. Postupak: Umutiti belance i dodati par kapi limuna (i ne morate) i blagim pokretima prstima naneti masku na lice. Ostavite da deluje dok se koža ne zategne. Ovo je instant maska! Njeni efekti se odmah primećuju, a ako je nanesete uveče, pred spavanje, njeno delovanje ćete primetiti i sutradan. Ne samo da čisti kožu i pore, ova maska je odlična za zatezanje lica i skupljanje pora.

Dodatni saveti:

Sve maske za lice koristite na prethodno napareno lice kako biste dubinski očistili pore.
Koristite blago toplu vodu, nikad vruću, ali ni ledenu.
Nikada ne zaboravite da nanesete kremu za hidrataciju lica posle maske za čišćnje.
Naročito postoje stvari koje treba izbegavati kako se ne bi nastavilo njihovo širenje.
Ne koristite sapune ili druge proizvode za negu lica koja zapušavaju pore.
Izbegavati proizvode koji maste kožu (naročito ako imate taj tip kože).
Izbegavajte proizvode koji isušuju kožu.
Ne upotrebljavajte lufe, peškire, grube četke za piling kože.
Nikad nemojte ići u krevet sa šminkom.
Ne koristite previše vruću vodu.
Ne izlažite kožu sunčavim zracima i uvek koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...