Generic filters
Exact matches only

Ovo su najčešće bolesti SRCA! Prirodni lek VIDEO

Kardiovaskularne bolesti, odnosno bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok smrtnosti u celome svetu. 

Najčešće su posledica nezdravog načina života, pre svega neumerenosti u jelu i piću – konzumaciji nezdrave hrane i pića, slabe fizičke aktivnosti i visokim nivom stresa.

Predstavljamo nekoliko najčešćih bolesti srca.

 

Infarkt miokarda

Nastaje kao posledica začepljenja koronarne arterije krvnim ugruškom ili odlomljenim delom arterosklerotskog plaka kojim su obloženi krvni sudovi usled nezdravog života. Posledica je nedostatak fizičke aktivnosti, povećanog unosa soli, masti i šećera, ishrane siromašne omega 3 masnim kiselinama i zavisnosti kao što su pušenje i alkoholizam te stres usled kojeg dolazi do povišenog krvnog pritiska i oslobađanja negativnih hemijskih spojeva i holesterola.

Abnormalnosti i oštećenje srčanih zalizaka

Uzrokuje šumove na srcu. Postoji nekoliko vrsta šumova na srcu, a to su: šum aortalne stenoze, šum aortalne insuficijencije, šum mitralne insuficijencije i šum mitralne stenoze. Najveći broj oštećenja srčanih zalistaka uzrokuje reumatska vrućica, a uzrokuje je streptokokni toksin, a postojanje preostalog dela uglavnom je urođeno

 

VIDEO -PRIRODNI LEK ZA HOLESTEROL I ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA

Oštećeni zalisci leče se hirurškom operacijom.

Angina pectoris

Nastaje usled sužavanja ili začepljenja koronarnih arterija uzrokovanih arterosklerozom, a može nastati i usled anemije zbog nedostatkla kiseonika, zbog aortalne stenoze, arteritisa, poremećaja srčanog ritma i sl.

Karakterizira je od blagog neprijatnog osećaja unutar grudne kosti do oštre, jake nepodnošljive boli. Pojavljuje se uglavnom prilikom većih napora, a učestalost varira, povećava se ili smanjuje.

Aritmija

To su ektopički udarci, atrijske fibrilacije, ventrikularne i supraventrikularne aritmije, a uzrokuju ih psihički uzroci, bolest ili lekovi.

Aritmija može biti tahikardija kada je rad srca ubrzan ili bradikardija, kada je rad srca usporen, a najčešće se javlja tokom sna. Normalna tahikardija događa se usled fizičkog napora, pojačane uzbuđenosti, stresa ili povišene telesne temperature.

Bolesna stanja koja uzrokuju aritmije su infarkt, angina pectoris, promene u sastavu elektrolita, hipertireoza, hipotireoza, hipoadrenalinizam, hiperkalijemija, hipokalijemija.

Prirođene srčane anomalije

Najčešće se leče hirurškim putem ili ukoliko su blaže, odnosno, nalaze se na desnom delu srca gde su pritisci manji. Na njih se ne može uticati pravilnom ishranom, niti se mogu u potpunosti izlečiti s lekovima.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...