Generic filters
Exact matches only

Ovo su najbolji saveti za lepe nokte

Drage dame, potrebno je da odvojite svega deset minuta kako biste napravile lek koji će vam pomoći da imate čvrste i lepe nokte.

uu 1

Maslinovo ulje i sok od limuna

Kašičica maslinovog ulja pomešana sa par kapi soka od limuna veoma je moćan lek koji će vam, ako ga nanosite najmanje dva puta nedeljno, pomoći da transformišete lomljive nokte. Mešavinu temeljno umasirajte u nokte, pustite da upije, a zatim navucite pamučne rukavice i pustite da mešavina odradi svoju magiju tokom noći.

Ulje čajevca i vitamin E

Kašičica ulja od čajevca u kombinaciji sa par kapi vitamina E neće vam samo pomoći da imate čvršće i zdravije nokte već će sprečiti i razvoj gljivica na noktima i uspešno zalečiti sve postojeće infekcije. Utrljajte mešavinu na način koji je opisan iznad, što češće možete, i veoma brzo biste trebali videti rezultate.

Morska so

Pomešajte deset grama morske soli sa dve kapi soka od limuna ili eteričnog ulja tamjana. Dobijenu mešavinu uspite u zdelu sa toplom vodom i potopite nokte na deset do petnaest minuta. Ponavljajte dva puta nedeljno.

Pivo

Pivo, maslinovo ulje i jabukovo sirće verovatno nisu sastojci koje biste izabrali za omiljeno piće, ali su odličan lek za lomljive nokte. Ugrejte 60 ml maslinovog ulja te ga pomešajte sa jednakom količinom jabukovog sirćeta i 120 ml piva. Potopite nokte u dobijenu mešavinu na petnaest minuta. Ponavljajte dva puta nedeljno.

Sok do limuna

Sredstva za skidanje laka mogu uticati na sušenje i listanje noktiju, a veoma često vaši nokti postaju žućkasti. Kako biste to izbegli, jednostavno iscedite dva limuna, natopite tufer u dobijeni sok i pređite sa njim preko svakog nokta. Slobodno masirajte nokte limunovim sokom i, kada se nokti osuše, isperite ih mlakom vodom. Vaši nokti će izgledati mnogo bolje te žutoj boji neće biti ni traga. Ponavljajte po potrebi.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...