Ovo su idealne namirnice za mršavljenje

Sezonske namirnice će vam uveliko pomoći da izgubite suvišne kilograme.

Dolaskom proleća menja se vreme, a menja se i metabolizam pa se zato mora prilagoditi i ishrana.

Tešku i masnu hranu treba zameniti svežim i manje termički obrađenim namirnicama. Proleće je poznato po sazrevanju brojnih namirnica pa se u prodavnicama i na pijaci može pronaći mnoštvo namirnica, prvenstveno voća i povrća.

Obilje voća i povrća vam može malo otežati izbor onog što je najbolje za vašu liniju. Neke namirnice sadrže vrlo malo kalorija i pospešuju sagorevanje masti pa mršavljenje čine bržim i zdravijim.

Kajsije

Odličan su izvor vlakana, kalijuma te vitamina A i C. Jedna kajsija sadrži samo 17 kalorija pa je savršena grickalica u popodnevnim satima.

Jagode

Jagode su mnogima omiljeno voće, a dobro je znati da su prepune vlakana i vitamina C. Vlakna će vas držati dugo sitima, a samo 49 kalorija u jednoj šoljici jagoda sigurno neće ugroziti vašu liniju.

Špargle

Špargle su čudesna namirnica kada je u pitanju mršavljenje. Jedna špargla sadrži tek četiri kalorije, a odličan je izvor vlakana, vitamina K, B, C, A i folne kiseline.

Artičoke

Osim obilja vlakana, artičoke sadrže i puno proteina, još jedan spoj koji vas dugo drži sitima. Jedna artičoka sadrži samo 60 kalorija.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...