Ovo su činjenice koje treba da znate o celulitu

Predstavljamo vam pet stvari koje treba da znate o celulitu -problemu današnjice.

Upoznajte neprijatelja

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva sa karakterističnim udubljenjima i čvorićima. Nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina ispod kože, usled čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu sa mišićima, pa se stvaraju karakteristični nabori gornjeg sloja kože.

Zašto ga muškarci nemaju?

Muškarci imaju mnogo deblju kožu koja bolje „drži“. Koža žena je nežnija, pa po prirodi ima više masnog tkiva na guzi i bedrima. Takođe, celulit se povezuje sa ženskim polnim hormonom.

Voda stvarno pomaže

Ako pijete dve litre vode dnevno, to vam stvarno može pomoći da izbacite višak toksina iz tela i tako izravnate kritična područja koja je napao celulit. Ipak, to ne znači da treba da se nalivate suludim količinama vode, jer to neće napraviti nikakvu razliku.

Pokušajte da nabacite mišiće, a ne da smršate

Naravno, ako imate previše kilograma, bilo bi dobro da ih skinete, ali ako ste već vitki, dodatno mršavljenje neće vam pomoći pri uklanjanju celulita. Bilo bi pametnije da se fokusirate na vežbanje i povećanje mišićne mase na guzi i bedrima kako biste dobili glatku, zdravu i zategnutu kožu.

Dobre kreme protiv celulita zaista pomažu

Mnogi imaju loše mišljenje o kremama protiv celulita i smatraju da su one samo reklamni trik koji izvlači novac iz naših novčanika. Ipak, to nije baš tačno. Kreme su uglavnom dospele na loš glas zbog naših prevelikih očekivanja (koja doduše i potiči sa reklama).

Naravno da celulit koji se sakuplja godinama ne može da nestane za dve nedjelje, ali naučno je dokazano da kreme sa pametno odabranim sastojcima, zaista daju rezultata. Samo oni nisu baš toliko brzi i obično im je potrebno malo podstreka i u vidu ishrane, vežbanja i masaže.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...