Ovo nam ukazuju promene na noktima

Doktori sugerišu da je promena na noktima prvi znak da nešto morate da promenite.

Suvi nokti

Ukoliko imate suvu kožu, to se može preslikati i na suvoću kose i noktiju. Razmislite, suva koža i nokti mogu biti posledica preteranom izlaganju suncu tokom letnih meseci, ali i solarijumu tokom zime.

Nokti i koža se hrane specifičnim enzimima i vitaminima i nije dobro naglo ih ukinuti različitim dijetama, posebno onim koje smo sami sebi odredili i dodelili…

Agresivan manikir

Redovno korišćenje nadogradnje ili trajnog gel-laka na noktima, te nakon toga nepravilan postupak uklanjanja gela i dugotrajno izlaganje noktiju acetonu mogu rezultirati uništenjem ploče nokta i dugotrajnom procesu listanja.

Neodgovarajuća dijeta

Ukoliko u svoj organizam ne unosite odgovarajuće hranljive sastojke to će se direktno videti i osetiti najpre na vašoj koži, a potom i na noktima. Nokti i koža se hrane specifičnim enzimima i vitaminima i nije dobro naglo ih ukinuti različitim dijetama, posebno onim koje smo sami sebi odredili.

Zdravstveno stanje

Iako je listanje noktiju gotovo uobičajeno stanje koje obično ne uzrokuje zabrinutost, postoje slučajevi kada ono može ukazivati na ozbiljnije probleme. Dobro pogledajte svoje nokte i posavetujte se sa lekarom.

Pravilna higijena noktiju

Ako pazite na nokte, oni će se manje lomiti. Higijena noktiju može značiti održavanje odgovarajuće normalne dužine noktiju i hidriranje uljima, kako ne bi postali krhki. Takođe, možete razmisliti i o nedeljnom pilingu.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...