Ovo možda niste znali o sodi bikarboni

Soda bikarbona u narodu je poznata kao kućni lek.

Soda bikarbona zaista je vrlo korisna jer se koristi u raznim delatnostima, a mi vam donosimo zašto je potrebno imati u kući i za šta vam sve može poslužiti.

Suzbija žgaravicu

Soda bikarbona nije samo kućni lek za žgaravicu već se koristi i u medicini kako bi neutralizovala višak želučanih kiselina.

U kućnoj primeni, za suzbijanje žgaravice, u pola čaše mlake vode dodajte pola čajne kašičice sode bikarbone i promešajte. Žgaravica će se nestati u vrlo brzom roku.

Uklanja neugodne mirise

Soda bikarbona korisna je za rešavanje neprijatnihnih mirisa iz usne šupljine. Kako bi otklonili neprijatan zadah iz usne šupljine potrebno je napraviti gustu smesu od sode bikarbone i malo vode kako biste mogli istrljati zube s napravljenom smesom.

Osim neprijatnih mirisa iz usne šupljine ona može otkloniti i neprijatne telesne mirise.

Za uklanjanje neprijatnih telesnih mirisa potrebno je malu količinu sode bikarbone utrljati na sporno mesto i neprijatni mirisi će nestati. Soda bikarbona ne samo da može ukloniti neprijatne mirise koje proizvodi ljudsko telo već će biti korisna i u uklanjanju neprijatnih mirisa iz soba, ali posebno iz frižidera.

Frižider je mesto gde se skladišti hrana pa je razumljivo da može poprimiti neprijatan miris. Mala količina sode bikarbone, koju stavite u malu posudicu i ostavite u frižideru, biće dovoljna za uklanjane neprijatnih mirisa.

Suvo pranje kose

U žurbi ste i nemate vremena oprati kosu, a potrošili ste omiljeni šampon za suvo pranje ali ne morate očajavati jer soda bikarbona je prirodna, a ujedno i zdravija verzija suvog šampona.

Malo sode bikarbone pospite po temenu, utrljajte i zatim pročešljate kosu. Efekat će biti isti kao da ste koristili suvi šampon, samo što je soda bikarbona jeftinija i prirodnija.

Ako vašoj kosi fali volumena i u tome vam soda bikarbona može pomoći. Sodu bikarbonu dodajte u šampon i promešajte te operite kosu s mešavinom šampona i sode bikarbone.

Izbeljuje zube

Uklanja neprijatan zadah, neguje usnu šupljinu, smanjuje krvarenje desnih, ali i izbeljuje zube. Sve su ovo benefiti koje soda bikarbona može učiniti za Vas, ako ćete je koristiti svaki dan.

Od sode bikarbone i malo vode potrebno je napraviti gustu pastu s kojom ćete negovati svoju usnu šupljinu.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...