Generic filters
Exact matches only

Ovo je super lek ukoliko imate želudačne probleme

Alfred Vogel u svojoj knjizi o prirodnim lekovima još je davno tvrdio da je sok sirovog krompira lek za želudačne probleme.

yy 3

Naučnici na Univerzitetu Manchester potvrdili su da krompir sadrži jedinstvene antibakterijske molekule koji zaista mogu lečiti čir na želudcu.

Članovi univerzitetskog tima tvrde da sok krompira treba koristiti kao dodatak svakodnevnoj ishrani. Naime, važni molekuli krompira mogle bi sprečiti štetno delovanje bakterije koja živi u želudcu i uzrokuje čir želudca i žgaravicu.

Za razliku od antibiotika, bakterije u želudcu ne mogu razviti otpornost na ‘sok krompira’, a on ne uzrokuje nikakve nuspojave.

Ian Roberts, profesor mikrobiologije na Faculty of Life Sciences, koji je sudelovao u otkriću, rekao je: ‘Jedna od naših naučnica je na nedjeljnom ručku čula da je baka koristila krompir za lečenje čira na želudcu. Nakon toga je otišla i kupila vrećicu krompira i počela ih testirati u laboratoriji.’

‘Kad sam prvi put čuo za tu ideju, moram priznati da sam bio malo skeptičan. Ali nisam bio iznenađen, puno biljnih proizvoda ima vrlo zanimljive spojeve, a mi ih samo trebamo pronaći’, zaključio je.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...