Generic filters
Exact matches only

Ovo je simptom koji ukazuje na bolest creva

Problemi sa zdravljem creva mogu da nas čine umornijim, ali mogu i da dovedu do velikih zdravstvenih problema, uključujući i dijabetes.

 

Osećaj nadutosti je uobičajen za osobe koji su preosetljive na određene namirnice. Kako doktori kažu, nadutost nastaje zbog prevelike proizvodnje gasa u crevima, a uzrok mogu da budu stres i netolerancija na neku hranu.

Stručnjaci preporučuju da pratimo kako naš želudac reaguje na različite namirnice poput začina, koje treba izbaciti iz upotrebe u slučaju da primetimo da prave probleme.

Ako patite od refluksa i gorušice, dobro vam je poznat specifičan osećaj peckanja. Postoji više uzroka za ta stanja, a jedan od njih može da bude nepravilan rad creva.

Kao i gorušica, i loš zadah može da ukaže na razne vrste problema, uključujući infekcije zuba i usta, a među njima je i loš rad creva. Zato bi trebalo da posetite stomatologa, ali i gastroenterologa.

I na kraju, ako se vaš apetit nedavno promenio i niste sigurni zašto, možda bi bilo dobro da odete na pregled.To bi mogao da bude znak da probavni sistem ne obrađuje pravilno hranu koju jedete.

Osim što preporučuju korišćenje probiotika, kako bi se povećala prisutnost zdravih bakterija u crevima, stručnjaci upućuju i na vođenje dnevnika ishrane kako biste za lekara, tokom pregleda i određivanja terapije imali korisne podatke.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...