Ovo je jedini način da se rešite celulita bez tretmana

Nažalost,  skupocene kremice i tretmani ne mogu pomoći da famozna pomorandžina koža nestane, jer celulit kao takav zapravo ne postoji. To je stanje uzrokovano mišićnom atrofijom odnosno mišići postaju slabi i nedefinisani pa su naslage vidljivije. Uz ovih pet stvari, lakše ćete shvatiti šta je celulit i zašto kreme i tretmani ne pomažu.

cc

1. Losioni i kreme

Na tržištu postoji puno različitih proizvoda ove vrste, ali neki od njih mogu celulit učiniti još gorim. Rupice i neravnine uzrokovane celulitom na površini rezultat su problema ispod površine na koži, stoga kreme neće učiniti ništa.

2. Tretmani u salonima

Razni aparati i kozmetika koja se koristi u salonima mogu ostaviti trajne posledice. Prema nekim istraživanjima, neki od tih tretmana stvorili su ožiljke kojih se žene nikada nisu rešile pa su doživele još veće razočaranje.

3. Nije genetika u pitanju

Bez obzira na to što neki smatraju da je pojava celulita kod nekih ženauzrokovana pošto  su ga imale i druge žene u porodici, genetika nema puno veze s njim. Ako verujete da ste zato osuđeni na celulit, samo ćete se pre opustiti i sprečiti sebe da preduzmete korake dok je još vreme.

4. Nema veze s godinama

Čim se celulit počne pojavljivati, potrebno je aktivirati mišiće kako biste sprečili dalje širenje. Zato nije bitno imate li 16 ili 36 godina budući da se celulit može pojaviti u bilo kojom životnom dobu.

5. Jedini način da ga se rešite

Redovnim vežbanjem kojim ćete jačati i tonirati mišiće na delovima tela zahvaćenim celulitom jedini je način da ga ublažite ako ga se već ne možete rešiti u potpunosti. Njihovim jačanjem biće ‘bliži koži’ pa će se rupice i pomorandžina kora manje videti.

Pomaže i emotivno mirenje i prihvatanje vlastitih nedostataka i jak duh fokusiranjem na bitne stvari u životu, a to dolazi sa zrelošću.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...