Ovo je dobitna kombinacija za dobar holesterol i jak imunitet

Redovnom konzumacijom ove kombinacije meda i cimeta u svoj organizam unosite prirodni lek koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima.

Med se koristi kao narodni lek protiv mnogih bolesti već više od 4.000 godina.

Predstavljamo vam nekoliko primera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti, uključujući i hronične bolesti kao što je artritis.

Za smanjivanje holesterola

Napravite čaj i u njega dodajte dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%.

Kao lek za kardiovaskularne bolesti

Ujutru umesto džema ili marmelade na hleb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holsterola u krvi.

Protiv artritisa

U dva dl kipuće vode dodajte dve kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne kese

Ako imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kipuću vodu.

Protiv prehlade

Ako vas često hvata prehlada, pojedite mešavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mešavine pomoći će vam u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistema

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše telo od bakterija i virusa.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...