Ovim savetima smanjite stres

Stres nije moguće izbeći u potpunosti, ali ono što možete da uradite za sebe je da ga smanjite i lakše podnesete.

Evo nekoliko načina uz pomoć kojih ćete se osloboditi stresa.

Pravilno disanje

Disanje je najlakši i najbrži način oslobađanja od stresa. Neophodno je da naučite pravilno da dišete punim plućima iz stomaka. Samo na ovaj način sve ćelije vašeg tela će dobiti potrebnu količinu kiseonika i samim tim doprineti celokupnom zdravlju našeg tela i duha.

“Veliko spremanje”

“Veliko spremanje” vašeg doma povoljno će uticati na stres. Utrošićete dosta energije u raspremanje stvari, čišćenje i brisanje, a nakon završetka osetićete zadovoljstvo.

Ishrana

Sveže povrće je izvor zdravlja i pomaže u borbi protiv stresa. U svakodnevnu ishranu ubacite i voće kao i prirodne sokove bez šećera. Povećajte unos zelenog povrća, brokolija, krompira, avokada, badema, pistaća, oraha, pomorandža, mandarina, limuna i drugog citrusnog voća.

Biljke

Poznato je već da čajevi imaju blagotvorno dejstvo na organizam. Stručnjaci savetuju jednu šolju mlakog čaja svakog jutra na prazan želudac. Ritual ispijanja čaja je smirujuć sam po sebi, a mi vam predlažemo čaj od nane, kamilice, valerijane, đumbira.

Joga

Joga je jedna od vodećih aktivnosti koje su pokazale pozitivan učinak kada je smanjnje stresa u pitanju. Pored toga što joga održava vašu liniju vitkom i ima pozitivan uticaj na telo i duh ima i pozitivan efekat na stres.

Pa tako istraživanja pokazuju da osobe koje se aktivno bave jogom su daleko manje pod stresom i lakše ga podnose.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...