Generic filters
Exact matches only

Ovim receptom regulišite holesterol

Postoji veliki broj recepata koji mogu da pomognu u rešavanju problema holesterola, a najmoćnija kombinacija koja oslobađa krvne sudove od masnoća je upravo ova koju vam predstavljamo u ovom tekstu.

Poznato je da i limun i beli luk imaju niz lekovitih svojstava. Smatraju se odličnim sredstvima za čišćenje krvnih sudova, smanjivanje nivoa holesterola, jačanju zidova krvnih sudova i snižavanju rizika od opasnih bolesti kao sto je ateroskleroza.

Napitak od limuna i belog luka je ruski recept za čišćenje krvnih sudova koji se koristi u ruskoj narodnoj medicini stotinama godina. Takođe, ovaj napitak sprečava formiranja kancerogenih ćelija, što je više puta potvrđeno naučnim istraživanjima, zbog činjenice da beli luk sadrži velike količine antioksidanasa.

Za pripremu ovog napitka biće vam potrebno:

  • 4 glavice belog luka
  • 4 srednja limuna sa korom
  • 3 litra prokuvane vode

Očistite beli luk, a zatim zajedno sa limunom sve sitno sameljite. Stavite da voda proključa, pa smanjite vatru i dodajte samleveni luk i limun, pa poklopiti sud.

Kuvajte na laganoj vatri do 15 minuta, nikako duže. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. Sipajte i čuvajte u poklopljenoj staklenoj posudi.

Jednu do dve supene kašike ovog napitka uzmite pre svakog obroka.

Ciklus lečenja traje 40 dana i preporučuje se da se sprovodi samo jednom godišnje.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...