Ovim čajem ćete provereno ojačati vaš imunitet

Čaj od đumbira i jabuke trebali bi uvesti u svakodnevnu ishranu.Pored toga što provereno  jača imunitet dobar je i kod sledećeg: 

mk

Odličan je izvor antioksidanata

Đumbir je jedan od najboljih izvora antioksidanata i upravo zbog toga je odličan za prevenciju niza bolesti. On štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala i reguliše proces starenja.

Ima odlična protivupalna svojstva

Đumbir može ublažiti simptome artritisa, bolove u zglobovima i leđima. Smanjuje hroničnu upalu u telu, za koju je dokazano da povećava rizik od nastanka niza bolesti.

Podstiče rad probavnog sistema

Đumbir stimuliše proizvodnju sline i reguliše nivo želudačne kiseline. Može ublažiti žgaravicu, zatvor, nadutost i pomoći u prevenciji bolesti probavnog sistema.

Pospešuje kognitivne sposobnosti

Osim što ovim čajem možete pospešiti svoju koncentraciju i pamćenje, takođe ćete smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Pospešuje rad imunog sistema

Jabuke su odličan izvor kvercetina – antioksidanta koji pospešuje rad imunog sistema i smanjuje nivo hormona stresa.

Pospešuje rad jetre

Toksine unosimo svakodnevno, a jetra je zaslužna za pročišćavanje toksina iz tela. Istraživanja su pokazala da đumbir i jabuke mogu pospešiti rad jetre i potstaći oslobađanje toksina iz tela.

Jedan od najlakših načina da pospešite zdravlje celokupnog organizma jeste da svakodnevno konzumirate čaj od jabuke i đumbira.

Recept:

  • 3 kesice zelenog čaja
  • 5 cm izrendanog đumbira
  • 1/4 izrendane jabuke
  • 1 kašičica mente
  • 2 šoljica kipuće vode
  • 2 šoljica leda

Zeleni čaj,đumbir,mentu i jabuku stavite u lončić i prelijte sa kipućom vodom.Ostavite da odstoji 5-7 minuta.Procedite i dodajte led.

Komentari
Loading...