Generic filters
Exact matches only

Ovim biljkama podstičite rad gušterače

Gušterača igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja probavnog i endokrinog sistema. Ona zapravo ima 2 osnovne funkcije: proizvodi enzime za razgradnju masti i proteina i proizvodi inzulin za regulaciju nivoa glukoze.

dr

Origano

U tradicionalnoj medicini se origano koristi za lečenje poremećaja poput dijabetesa jer sadrži visok udeo antioksidanata. Jedno istraživanje je pokazalo da origano može pomoći u prevenciji hiperglihemije, što je posebno važno za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2 i imaju problema s održavanjem nivoa šećera u krvi stabilnim.

Neven

Istraživanja su pokazala da ekstrakt nevena ima protivupalna i antivirusna svojstva. Naučnici su ustanovili da ekstrakt nevena može podstaći oslobađanje limfocita. Isto tako, neven pomaže kod obnavljanju tkiva gušterače, a površinska primena melema od nevena pomaže u prevenciji suve kože.

Maslačak

Maslačak pomaže u prevenciji širenja kancerogenih ćelija. Jedno istraživanje je pokazalo da koren maslačka podsiće telo da se intenzivnije bori protiv ćelija raka, a da pri tome ne uništava zdrave tćelije. Čaj od maslačka može podstaći čišćenje probavnog sistema i podstaći oporavak i zaceljivanje oštećenog tkiva gušterače.

Listovi masline

Ljudi postaju sve više svesni lekovitih moći listova od masline. Ti listovi sadrže moćne spojeve koji podstiču cirkulaciju, detoksikuju krv, smanjuju nivo slobodnih radikala i regulišu krvni pritisak. Listovi masline podstiču rad jetre, štitne žlezde i gušterače.

Sladić

Sladić se smatra odličnim za lečenje mnogih bolesti gušterače. Vrlo često se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini. Sladić sadrži protivupalne spojeve koji ublažavaju bolove i oticanje, najčešće simptome pankreatitisa.

Faktori rizika za nastanak raka gušterače
Komentari
Loading...