Generic filters
Exact matches only

Ovih 5 namirnica je sve što vam SADA TREBA: Čine ono o čemu svaka žena mašta

Malo je reći da su magične!

Verovali ili ne, vaše telo zapravo ne voli da taloži masti. Da biste mu pomogli, ne morate da brojite kalorije. Samo treba da sarađujete s njim, da poštujete stvarni osećaj gladi i da vam je ritam sna ujednačen. Videćete, masti će se sagorevati više, nestaće želja za grickanjem, a vi ćete biti puni energije.

Jogurt

Probiotske bakterije u jogurtu uticaće povoljno na zdravlje vašeg probavnog sistema, to jest smanjiće učestalost gasova, nadimanja i zatvora i tako izravnati vaš stomak. Jogurt je ujedno i sjajan izvor proteina, kalcijuma i vitamina B12 i možete ga konzumirati svakog dana. Još je ukusniji ako ga obogatite bobičastim voćem.

Integralne žitarice

Potrebno je da u ishranu uvrstite prave žitarice, to jest da belo brašno i pirinač zamenite integralnim brašnom i smeđim pirinčem. Salo oko struka ćete smanjiti jer će se smanjiti proizvodnja insulina, a samim tim i olakšati razgradnja telesnih masti.

 

Namirnice bogate vlaknima

U stomaku se nalazi mnoštvo mikroba i svi su gladni. Zdrava vlakna koja nazivamo probioticima hrane zdrave bakterije, čime sprečavaju da dođe do zapaljenja i taloženja masti. A zdrave bakterije vole pasulj, kao i cimet, đumbir i crnu čokoladu, pa stručnjaci savetuju da ih takođe redovno konzumirate.

Zdrave masti

Nova istraživanja pokazuju da ishrana bogata zdravim, mononezasićenim, omega-3 mastima, na prvom mestu maslinovo ulje, tera organizam da sagoreva više kalorija. Zato ne verujte u zabludu da ćete unošenjem masti povećati salce na stomaku.

 

Sirće

Supstanca koja daje sirćetu kiseo ukus i jak miris ima moć da topi masti. Gojazni ljudi koji su uzimali 1–2 kašike jabukovog sirćeta dnevno u periodu od 12 nedelja imaju značajno nižu telesnu težinu, indeks telesne mase, visceralne masti i obim struka nego kontrolna grupa koja nije konzumirala jabukovo sirće. Istraživači smatraju da je razlog za to sirćetna kiselina koja aktivira gene da proizvode proteine, koji zatim razlažu masti.

Mnogi su čitali i ove tekstove:

Komentari
Loading...