Generic filters
Exact matches only

Ovi znakovi ukazuju da je vreme za pojačanu fizičku aktivnost

Ovih nekoliko znakova ukazuju da se morate više fizički aktivirati.

Stalno ste umorni

Konstantno ste umorni, iako se zdravo hranite i dovoljno spavate. To ukazuje na to da biste se trebali više kretati. Samo 20 minuta umerenog vežbanja tokom dana značajno povećava energiju i smanjuje umor.

Iznenada počinjete osećati bolove

Primetili ste da vas iznenada počinju poboljevati neki delovi tela – leđa, kolena, ramena? Pokušajte se više fiziči aktivirati pa biste mogli sprečiti iznenadne bolove u telu.

Pokretanje mišića, opuštanje zglobova i protok krvi do svih delova tela moglo bi ublažiti bolove u telu.

Pod stresom ste

Ljudi su zabrinuti zbog financija, politike, zasipaju ih razne informacije iz medija, a sve to može povećati nivo stresa. Visok nivo stresa nije dobar za naše zdravlje.

Međutim, sama šetnja, trčanje ili čak i istezanje tela oko 30 minuta tri do četiri puta nedeljno može značajno smanjiti anksioznost.

Problemi s hormonima

Vežabnje je odličan način za regulaciju hormona. Fizička aktivnost ima pozitivan uticaj na testosterone, što je bitno u održavanju zdravlja mišića. Povećanje nivoa testosterona takođe pomaže i kod održavanja metabolizma, a bitni su i za ispravan rad moždanih funkcija.

Problemi s probavom

Samo 30 minuta trčanja ili šetnje će pojačati vaš apetit pre večere, ali će vam to pomoći da brže probavite obrok.

Aerobne vežbe ubrzavaju disanje i otkucaje srca, što zauzvrat poboljšava kontrakciju crevnih mišića. Kao rezultat toga, probavljena hrana brže prolazi kroz vaša creva i izlazi iz tela, umanjujući rizik od zatvora.

Slabije upravljate vremenom

Možda ste primetili da zbog silnih obveza koje imate slabije raspoređujete i upravljate vremenom. No, u tome vam može pomoći vežbanje. Fokusirajte se na vežbanje pa ćete moći prestati razmišljati o poslu i drugim ustaljenim navikama.

Imate problema sa spavanjem

Ako vam je teško zaspati kad legnete u krevet ili se često budite u noći, pokušajte biti aktivniji tokom dana.

Mnoga istraživanja su pokazala da vežbanje poboljšava spavanje i kod osoba koje imaju inosmniju.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...