Ovi znakovi ukazuju da je vreme za pojačanu fizičku aktivnost

Ovih nekoliko znakova ukazuju da se morate više fizički aktivirati.

Stalno ste umorni

Konstantno ste umorni, iako se zdravo hranite i dovoljno spavate. To ukazuje na to da biste se trebali više kretati. Samo 20 minuta umerenog vežbanja tokom dana značajno povećava energiju i smanjuje umor.

Iznenada počinjete osećati bolove

Primetili ste da vas iznenada počinju poboljevati neki delovi tela – leđa, kolena, ramena? Pokušajte se više fiziči aktivirati pa biste mogli sprečiti iznenadne bolove u telu.

Pokretanje mišića, opuštanje zglobova i protok krvi do svih delova tela moglo bi ublažiti bolove u telu.

Pod stresom ste

Ljudi su zabrinuti zbog financija, politike, zasipaju ih razne informacije iz medija, a sve to može povećati nivo stresa. Visok nivo stresa nije dobar za naše zdravlje.

Međutim, sama šetnja, trčanje ili čak i istezanje tela oko 30 minuta tri do četiri puta nedeljno može značajno smanjiti anksioznost.

Problemi s hormonima

Vežabnje je odličan način za regulaciju hormona. Fizička aktivnost ima pozitivan uticaj na testosterone, što je bitno u održavanju zdravlja mišića. Povećanje nivoa testosterona takođe pomaže i kod održavanja metabolizma, a bitni su i za ispravan rad moždanih funkcija.

Problemi s probavom

Samo 30 minuta trčanja ili šetnje će pojačati vaš apetit pre večere, ali će vam to pomoći da brže probavite obrok.

Aerobne vežbe ubrzavaju disanje i otkucaje srca, što zauzvrat poboljšava kontrakciju crevnih mišića. Kao rezultat toga, probavljena hrana brže prolazi kroz vaša creva i izlazi iz tela, umanjujući rizik od zatvora.

Slabije upravljate vremenom

Možda ste primetili da zbog silnih obveza koje imate slabije raspoređujete i upravljate vremenom. No, u tome vam može pomoći vežbanje. Fokusirajte se na vežbanje pa ćete moći prestati razmišljati o poslu i drugim ustaljenim navikama.

Imate problema sa spavanjem

Ako vam je teško zaspati kad legnete u krevet ili se često budite u noći, pokušajte biti aktivniji tokom dana.

Mnoga istraživanja su pokazala da vežbanje poboljšava spavanje i kod osoba koje imaju inosmniju.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar

Komentari su zatvoreni..