Generic filters
Exact matches only

Ovi simptomi ukazuju na hitnu detoksikaciju organizma

Postoji nekoliko simptoma koji ukazuju da naše telo čezne za temeljnom detoksikacijom.

detoks 1

Učestala nadutost

Naše telo na dnevnom nivou ima potrebu za pražnjenjem nagomilanih toksina i štetnih materija, što podrazumeva i pražnjenje creva, barem jednom dnevno. Ako to pražnjenje izostane, toksini se vraćaju u krvotok i prave disbalans u organizmu, što dovodi do nadutosti i oticanja celog tela. Kako biste sprečili nadutost i ubrzali metabolizam, važno je da poboljšate fizičku aktivnost, unosite više vode, ali i da pijete biljne čajeve sa probiotičkim svojstvom.

Loš zadah

Loš zadah je jedan od prvih pokazatelja da vam je telo puno toksina. Loš zadah nastaje kao posledica toga što jetra i creva ne mogu efikasno da se oslobode toksina.

Osetljivost na mirise

Nagomilani toksini u našem organizmu izazivaju snažne reakcije na mirise. Kada naša jetra ne može da se oslobodi toksina, često postajemo osetljivi na mirise iz spoljašnje okoline, što se dešava usled zatvorenih puteva detoksikacije. Kada je proces detoksikacije usporen, naša čula postaju izoštrenija i osetljivija, pa je upravo zbog toga moguć osećaj mučnine i glavobolje.

Kilogrami stagniraju

Hormonski disbalans, nepravilna ishrana, ali i nagomilani toksini u organizmu, jedan su od glavnih krivaca što naši kilogrami ne spadaju, čak i onda kada se čini da smo uložili sav trud. Toksini poput PCB-a, dioksina i drugih su lipofilni, što znači da se zadržavaju u masnim ćelijama. Usled preopterećenosti tela toksinima, može doći do nemogućnosti otapanja masnih naslaga i u tom smislu i do nemogućnosti gubitka viška kilograma.

Potrudite se da poboljšate hidrataciju svog organizma i unosite dovoljno tečnosti, poboljšajte fizičku aktivnost i potrudite se da jedete sveže, organske namirnice.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...