Generic filters
Exact matches only

Ovi saveti će vam pomoći oko detoksa kože

Iscrpljenoj koži povremeno je itekako potreban reset, a mi vam donosimo nekoliko korisnih saveta kako da to učinite

Dvostruko čišćenje

Dvostruko čišćenje, ujutru i uveče podjednako efikasan je način da se uklone svi tragovi šminke, nečistoće i toksini na površini kože, da ne govorimo o hiljadama mrtvih ćelija na dnevnoj bazi.

Ne samo da jednodnevno čišćenje može pridoneti začepljenju, upalama i utisku umorne kože, nego će sve ono što ne očistimo iz pora smanjiti učinkovitost svemu onome što stavljamo na kožu. Birajte preparate za čišćenje s ceramidima i blagim kiselinama koje će pružiti lagani piling a da ne naruše prirodnu zaštitnu funkciju kože.

Update rutine

Ponekad u silnoj želji da napravimo sve što je ljudski moguće za svoju kožu – preteramo. Međutim,kada je reč o aktivnim sastojcima i kiselinama, treba biti pažljiv da ne iritiramo kožu nepotrebno.

Kada je reč o koži (i drugim stvarima) važno je imati strpljenja i pratiti kako nam koža reaguje jer nema univerzalnog pravila te se čak i najbolji saveti moraju isprobati u praksi i videti odgovaraju li nam, ili naprosto ne. U tom je smislu vredno napraviti pauzu s preparatima i polako isprobati šta kako deluje.

Nežno sredstvo za čišćenje i hidratantna krema koja neće iritirati kožu su startna pozicija. Onda antioksidanti i C vitamin koji će stimulisati kolagen, a možda i retinol, ali u slučaju da želite isprobati retinol, ne možemo dovoljno naglasiti da ga uvodite – jako sporo i postepeno. Inače će vam se lice upaliti i imaćete znatno više problema nego što se imale ranije.

Pazite na probavu

Pazite da vam je probavni trakt zdrav jer je on u direktnoj vezi s kožom (i svim ostalim delovima tela), balansirajte ishranu najbolje što znate. Izbegavajte masnu i slatku hranu, birajte zdrave masnoće, puno antioksidansa, smanjite alkohol na minimum ili ga jednostavno izbacite.

Hidratacija

Koliko ste čaša vode popile danas? Sasvim ozbiljno, nema tog proizvoda koji će vam pomoći da vam koža živne ako ne pijete dovoljno vode, a srećom pa je voda uglavnom dostupna. Dakle, pijte vodu.

Spavajte

San je doslovno smišljen kao elementarni lek, služi tome da nam se telo rekuperira, i ništa ga ne može zameniti. Pronađite način da sebi omogućite noćni odmor, po potrebi možete uzeti biljne preparate poput čajeva koji opuštaju, meditirajte ,ali bar osam sati sna, ako je ikako moguće, treba vam da biste funkcionisale. San pomaže da se regenerišemomo, podstiče krvotok i stvaranje kolagena i elastina u koži, a kada ga ne dobijamo dovoljno, to je plodno tlo za sve moguće probleme s kožom.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...