Ovi napitci odlična su zamena za kafu

Iako ispijanje kafe verovatno smatrate nezaobilaznom jutarnjom, a možda i popodnevnom rutinom – možda je vreme da probate neku od sjajnih alternativa.

Na primer, zeleni čaj ima skoro identičan efekat na organizam kao i kafa. Pritom sadrži manje kofeina i više antioksidanasa, te poboljšava vid, čisti kožu, umanjuje simptome alergije i smanjuje nivo holesterola u krvi.

Ako odaberete ovu alternativu – možete zaboraviti na glavobolje i probleme sa snom.

Koliko često pijete sok od cvekle? Brojna istraživanja su pokazala da upravo ovaj napitak poboljšava izdržljivost i diže energiju, što ga čini savršenim za konzumiranje uz doručak.

Ako vam je potrebno nešto što veoma podseća na espreso, predlažemo Teeccino! U pitanju je mešavina cikorije bez kofeina, orašastih plodova, maslačka, voća i ječma.

Možete da ga kupite u mnoštvu različitih ukusa, a ima sličnu aromu kao kafa. Uz sve to, konzumiranjem ovog napitka u organizam unosite važna prehrambena vlakna koja će poboljšati rad vaših creva.

Isprobajte i čaj od đumbira. Iako ne sadrži kofein, veoma pomaže u razbuđivanju pa stimuliše rad mozga.

Osim toga – deluje antikancerogeno, suzbija osećaj gladi, ubrzava metabolizam i podstiče sagorevanje masnih ćelija. Ima vrlo jak ukus, pa se preporučuje da za pola litra vode koristite 1,5-2 centimentra korena sa korom, ostavite da ključa 10-20 minuta, a zatim procedite.

Na kraju vredi spomenuti i vodu s limunom kao i čaj od mente. Oba napitka se preporučuju za jutarnje sate i provereno osvežavaju organizam, sjajni su za zdravlje kože, čak i značajno poboljšavaju metabolizam

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...