Generic filters
Exact matches only

Ove začinske biljke su odlični čuvari našeg zdravlja (VIDEO)

Ove začinske biljake provereno čuvaju naše celokupno zdravlje.

Peršun

Ova skromna biljka može ponuditi više od samo ukrašavanja. Peršun je bogat vitaminima koji mogu pomoći kod usporavanja rasta ćelija raka i poznato je da smanjuje krvni pritisak, izbacuje višak vode iz organizma. Od danas počnite stavljati što više peršuna na svoju hranu.

Bosiljak

Ova biljka puna je hranljivih sastojaka, a dobra je za naše zdravlje. Otkriveno je da smanjuje upalu, a može olakšati simptome prehlade. Sledeći put kad osetite kako vas sustiže prehlada, napravite pesto ili dodajte puno bosiljka u hranu.

Maslačak

Ako nikada niste probali ovu biljku, vreme je za to. Započnite s laganom i ukusnom salatom od maslačaka ili skuvajte šoljicu čaja od maslačka. Ova biljka pomaže kod probave i može poboljšati rad mokraćne bešike i jetre.

Paprena metvica

Zakuvajte malo svežeg čaja od metvice kako biste poboljšali fokus i podigli raspoloženje. Paprena metvica također može ublažiti mučninu.

Kopriva

Kada planirate kuvati sa svežim biljem, kopriva verovatno nije prva na vašem spisku. Ipak, ova manje poznata biljka je dobra za naše zdravlje. Otkriveno je da smanjuje upalu i bol od artritisa, kao i da je odlična za sjajnu i zdravu kosu. Odlična je za bolju krvnu sliku. Obavezno nosite rukavice dok rukujete s koprivom.

Lovorov list

Ova biljka je čest dodatak različitim jelima, ublažiće bol i probleme sa sinusima, ali i ojačati imuni sistem.

Ruzmarin

Nabavite ga kako biste poboljšali zdravlje srca, može sprečiti oštećenje krvnih sudove što dovodi do srčanih bolesti. Ruzmarin ima snažan ukus koji je savršen za jela od mesa i krompira.

Vlasac

Ova izvrsna zelena biljka trebala bi biti obavezan dodatak vašoj hrani. Povezana je sa smanjenjem rizika od raka želuca.

Foto pexels
Komentari
Loading...