Generic filters
Exact matches only

Ove biljke su čuvari vašeg zdravlja

Predstavljamo vam nekoliko biljaka koje su odlične u očuvanju celokupnog zdravlja.

Čaj od limunove trave

Ovaj čaj ima izrazito osvežavajući ukus limuna. Može pomoći pri uništavanju raznih bakterija i gljivica, pri smanjenju povišene telesne temperature te pri poboljšanju probave.

Čaj od kamilice

Smatra se jednim od najstarijih biljaka koje su koristi i drevni Egipćani. Kamilica ima umirujući učinak na um, telo i duh te pomaže pri ublažavanju stresa. Šoljica čaja od kamilice pre odlaska u krevet može biti savršeno sredstvo za opuštanje.

Čaj od duda

Čaj od duda sprečava nagomilavanje masnih naslaga u arterijama, a samim tim i aterosklerozu. Čaj je dobar za dijabetičare, jer sprečava šećer od ulaska u krvotok. Visoka koncentracija kalcijuma iz duda može pomoći i u jačanju kostiju i zuba.

Čaj od đumbirovog korena

Pikantan i osnažujući miris čaja od đumbirovog korena može pomoći pri lečenju jutarnje mučnine jer opušta mišiće želuca. Ovaj čaj takođe podstiče probavu jer pomaže pri razgradnji proteina. Čaj od đumbirovog korena takođe može poboljšati i cirkulaciju jer opušta mišiće oko krvnih sudova.

Zeleni čaj

Posebnost zelenog čaja leži u činjenici da može ubiti i maligne ćelije raka te znatno usporiti njihov rast. Zeleni čaj umanjuje rizik od srčanog i moždanog udara smanjujući stvaranje krvnih ugrušaka.

Čaj od metvice

Ovaj čaj se koristi kao sredstvo u tretiranju loše probave: grčeva, nadutosti, želučane nervoze, žgaravice, nadraženosti creva, povraćanja te zatvora. Može olakšati menstrualne tegobe, pomoći kod upale sluznice u ustima i nakupljanja katara u gornjem delu disajnih puteva, a neretko se preporučuje kao sredstvo protiv nesanice.Koristi se i za poboljšanje apetita.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...