Generic filters
Exact matches only

OVAJ OTROV UNIŠTAVA VAŠE KOSTI: A vi ga nažalost konzumirate SVAKODNEVNO

Pripazite.

Prema naučnim istraživanjima gazirani sokovi su se pokazali kao jedan od glavnih faktora koji vode ka ranijoj smrti, a nažalost ih piju najviše mladi, ne znajući njihove negativne posledice po zdravlje.

U nastavku vam objašnjavamo stanje u vašem organizmu nakon što popijete jednu čašu (2 dl) gaziranog soka.

1. Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100% dnevne dozvoljene doze. U tielo dospeva i fosfor, zaslužan za pjačivanje ukusa.

2. Posle 20 minuta

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri.

3. Posle 40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što sprečava osećaj umora.

4. Posle 45 minuta
Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osećate dobro i taj efekat sličan je onom, koji daje heroin.5. 60 minuta
Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane varenja. To je povezano sa ogromnim količinama šećera i veštačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.


6. Posle 60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da deluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namenjene kostima, tada se izlučuju u urinu.

7. Posle malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osećate se puni energije i možete očekivati česte promene raspoloženja.
Zajedno sa gaziranim pićem, iz tela se izlučuje sva voda i hranljive čestice, neophodne za funkcionisanje organizma.

Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

Srodni članci:

SD/Foto: Facebook/Sergej Mihajlovic

Komentari
Loading...