Ovaj otac svog sina leči uljem od kanabisa!

Iako se svet još uvek spori oko toga da li bi marihuanu trebalo dekriminalizovati, pa i u potpunosti legalizovati, njen učinak u medicinske svrhe je neosporan. Dokaz za to je i ova priča o mališanu koji boluje od epilepsije
Dzejden
Džejden Dejvid rođen je pre sedam godina kao sasvim obična i zdrava beba. Međutim, s četiri meseca dobio je prvi epileptični napad. Uspaničeni roditelji odmah su mališana odveli u bolnicu, a od tog trenutka njihov život se pretvorio u pakao.

Kako priča njegov otac Džejson, lekari su za sve ove godine isprobali sve postojeće terapije i lekove. Na kraju se stiglo do toga da Džejden svakoga dana popije preko 20 pilula, a stanje je manje-više nepromenjeno.

Dzejden1hgsgkkgeskuweklj-670x372
Kada je shvatio da je njihov sin maltene najmlađa osoba na planeti koja se “navukla” na tablete za smirenje (slične bensedinu). Da od svih tih lekova umesto da bude živahan dečkić, postaje biljka, a pritom grčenje ne prestaje – tata Džejson shvatio je da mora nešto da promeni.

– Kada vidite svoje dete kako se muči, spremni ste da probate apsolutno sve! Očajnički se hvatate za sve što bi moglo da predstavlja slamku spasa. Ljudi su mi preporučili ulje od kanabisa i supruga i ja smo doneli odluku da pokušamo s tim. Nismo mogli da verujemo! Pogledajte ga, naš Džejden je sada veseo, izlazi iz kuće i normalno živi. Napadi su sve ređi i ređi, a od ostalih lekova on danas pije samo dva – priča Džejson u dokumentarnom filmu “The Culture High” koji je izašao ove godine, a bavi se time kako je i zašto marihuana nepravedno prognana na onu stranu zakona, iako je dokazano da može da bude fascinantan lek.

Uostalom, pogledajte video:

 

telegraf.rs

Komentari su zatvoreni..